Vladimir Putin, ultimatum transmis armatei ruse. Liderul de la Kremlin: Luganskul trebuie cucerit până mâine

Badea Violeta 31.05.2022, 20:41
Vladimir Putin, ultimatum transmis armatei ruse. Liderul de la Kremlin: Luganskul trebuie cucerit până mâine

Președintele rus Vladimir Putin a transmis un ultimatum armatei sale. Liderul de la Kremlin le-ar fi dat ordin soldaților ruși să ajungă la granițele administrative ale regiunii Lugansk până la data de 1 iunie și la cele ale regiunii Donețk până la data de 1 iulie, astfel încât întregul bazin carbonifer Donbas din estul Ucrainei să fie cucerit.

Ultimatum pentru armata rusă. Putin nu se mai joacă

Potrivit agenției ucrainene de presă Unian, Vladimir Putin i-a avertizat pe soldații ruși că trebuie să înainteze până la granițele administrative ale regiunii Lugansk, dar nu mai târziu de mâine, 1 iunie.

De asemenea, președintele rus le-a transmis acestora că își dorește același lucru și în regiunea Donețk până pe data de 1 iulie. Planurile acestuia sunt de a cuceri întreaga regiune Lugansk, au declarat surse din serviciile secrete ucrainene pentru televiziunea 24-kanal.

Având în vedere că situația este mult mai dificilă pentru soldații ruși în regiunea Donețk, aceștia ar fi beneficiat de o perioadă mai lungă de timp pentru a o ocupa, până la 1 iulie, iar forțele rusești au renunțat la cucerirea simultană a întregii zone Donbas ( din care fac parte regiunile Luhansk și Donețk), potrivit serviciilor de informații ucrainene.

Marturia unui spion rus in presa britanica despre Vladimir Putin
Vladimir Putin si-a pierdut rabdarea și le-a dat ultimatum soldatilor rusi

Aproximativ 95% din teritoriul regiunii Donbas se află deja sub ocupație rusă

Administrația militară regională ucraineană din Lugansk declarase anterior că aproximativ 95% din teritoriul regiunii se află deja sub ocupație rusă.

Lupte acerbe au loc în Severodonețk, centrul administrativ al regiunii Lugansk din 2014, după ce separatiștii pro-ruși susținuți de Moscova au ocupat o parte din regiune.

Șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serhii Gaidai, a declarat marți, 31 mai, că trupele lui Vladimir Putin controlează deja o parte din Severodoneţk, unde au loc lupte de stradă, dar că nu există niciun pericol de încercuire a trupelor ucrainene aici.

După ce a renunțat la cucerirea Kievului în prima etapă a invaziei, în fața unei rezistențe înverșunate din partea forțelor de apărare ucrainene, Kremlinul s-a concentrat pe ocuparea regiunilor Donețk și Lugansk în cadrul granițelor lor anterioare anului 2014.

Amintim că Rusia a declanșat un război în Ucraina la data de 24 februarie 2022. Acesta este, fără îndoială, unul din cele mai grave momente de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...