Vladimir Putin, trădat de imaginile din satelit. Ce plan secret a pus la punct pentru războiul din Ucraina

Badea Violeta 29.01.2023, 16:53
Vladimir Putin, trădat de imaginile din satelit. Ce plan secret a pus la punct pentru războiul din Ucraina

Noile imagini din satelit capturate de o companie privată americană arată că Vladimir Putin pregătește noi atacuri masive în Ucraina. Totodată, liderul rus își pune la punct țara pentru un conflict cu Statele Unite ale Americii și aliații săi care se așteaptă să dureze ani de zile. Iată mai multe detalii!

Imagini din satelit arată că Rusia pregătește noi atacuri în Ucraina

La 24 februarie se împlinește un an de la declanșarea războiului în Ucraina, iar imaginile din satelit arată că mișcările armatei ruse continuă. Potrivit specialiștilor, nu există niciun dubiu: Vladimir Putin pregătește un atac brutal asupra Ucrainei.

Din satelit se vede că Rusia construiește o rețea de fortificații și tranșee de-a lungul frontului din Ucraina, așa că în viitorul apropiat sunt așteptate noi runde de lupte dificile, conform analizei imaginilor din satelit distribuite de The Daily Beast.

Analiza lui Brady Africk, un analist de informații din surse deschise, arată că țara condusă de liderul de la Kremlin ridică fortificații pe tot frontul din Lugansk, de la granița cu Rusia până la Donețk, Zaporojie și Herson.

Ultimele mișcări ale trupelor rusești sunt văzute de unii ca un scut împortiva atacurilor ucrainene, alții, însă, cred că Rusia își pregătește propria ofensivă pentru a încerca să cucerească mai multe teritorii ucrainane.

„În principiu, încearcă să-și consolideze câștigurile și să păstreze părțile pe care le-au cucerit până acum”, a precizat Africk pentru sursa citată mai sus.

„Forțele ruse sunt în mod clar preocupate într-o oarecare măsură de progresele ucrainene și vor să poată asigura aceste linii în cazul ofensivei ucrainene”, a declarat și Karolina Hird, analist rus la ISW. „Tipul de fortificații pe care le vedem sugerează o intenție defensivă.”

Citește și De ce refuză Volodimir Zelenski o negociere cu Vladimir Putin. „M-am întâlnit cu el înainte de război”. Ce a remarcat la liderul rus!

Cum arata planul de razboi al lui Vladimir Putin
Cum arata planul de razboi al lui Vladimir Putin

Ucraina înregistrează peste 66.500 de crime de război comise de Rusia

Ucraina a raportat că numără 66.743 de crime de război comise de Rusia de la începutul invaziei țării, la 24 februarie 2022. Cifra a fost furnizată de Procuratura Generală a Ucrainei și este actuală începând de sâmbătă, 28 ianuarie 2023.

În tot acest timp, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că guvernul său va face totul pentru a preveni o escaladare a războiului între Rusia și statele membre NATO, după ce guvernul său a autorizat săptămâna aceasta trimiterea de tancuri Leopard 2 în Ucraina.

Citește și Vladimir Putin a pus ochii pe un nou teritoriu. Zona strategică pe care liderul rus vrea să o revendice!

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...