Vladimir Putin, surprins într-o ipostază neobișnuită. Cum a apărut alături de Lukașenko într-o întâlnire filmată. Video

Andra Daoud 26.09.2022, 20:19
Vladimir Putin, surprins într-o ipostază neobișnuită. Cum a apărut alături de Lukașenko într-o întâlnire filmată. Video

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au apărut într-o ipostază mai puțin obișnuită. Liderul de la Kremlin l-a întâlnit pe omologul său din Belarus, care este și unul dintre aliații săi, de când a pornit războiul din Ucraina. Ce sfaturi i-a dat Lukașenko lui Putin și cum le-a primit președintele rus.

Vladimir Putin, surprins într-o ipostază nemaivăzută

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, iar discuția lor a fost filmată. Putin este cunoscut drept un lider care își domină în general partenerii de dialog, însă de data aceasta liderul de la Kremlin a apărut într-o ipostază cu totul aparte. Pe parcursul întâlnirii filmate, Putin a ascultat sfaturile lui Lukașenko cu privirea în pământ.

Ipostaza în care a apărut președintele rus a fost interpretată de mulți drept un semn de slăbiciune. Aflat aproape de împlinirea vârstei de 70 de ani, Vladimir Putin a dat naștere unor zvonuri privind o sănătate șubredă, mai ales în ultimele luni, iar aparițiile sale publice nu au făcut decât să alimenteze aceste zvonuri. Putin a fost văzut lipsit de energie, cu un tremur incontrolabil al membrelor și uneori chia șchiopătând.

În cele mai recente secvențe video în care apare alături de Lukașenko, Putin se lasă consolat de liderul din Belarus cu privire la exodul din Rusia, după ce a fost decretată mobilizarea parțială. Deși Kremlinul a negat timp de câteva luni că va impune această măsură, chiar și cu câteva zile înainte, mulți cetățeni s-au grăbit să plece, înainte ca statul să închidă granițele pentru cei care sunt apți de război.

260.000 de ruși ar fi plecat din țară în ultimele zile

„Bine, să zicem că au fugit 30.000, 50.000, dar, dacă ei ar fi rămas aici, i-am mai fi putut considera oamenii noștri? Lasă-i să fugă, eu nu știu cum vă raportați dumneavoastră la asta, dar eu nu prea mi-am făcut griji în 2020, când câteva mii au plecat. Acum aceștia se roagă să vină înapoi. Marea majoritate se roagă să-i luăm înapoi. Și aceștia vor veni, doar trebuie să ne gândim ce decizie să luăm în privința lor și ce să facem cu ei. Fie vin aici, fie se hrănesc acolo”, îi spune Lukașenko lui Putin, în timp ce acesta ascultă, cu privirea în pământ.

Potrivit presei internaționale, aproximativ 260.000 de bărbați au fugit din Rusia în decurs de numai câteva zile, mai exact de miercuri până sâmbătă seara. Informația a fost dată publicității de către o sursă de la Kremlin, care se bazează pe date înregistrate de Serviciul Federal de Securitate (FSB). Există zvonuri potrivit cărora Rusia ar intenționa să închidă granițele, după anexarea a patru regiuni din Ucraina.

 

Urmăriți Impact.ro și pe