Vladimir Putin, surprins în Herson şi Lugansk. Gestul neașteptat făcut după ce a vorbit cu generalii

Elena Avramescu 18.04.2023, 12:48
Vladimir Putin, surprins în Herson şi Lugansk. Gestul neașteptat făcut după ce a vorbit cu generalii

Zilele acestea, președintele Vladimir Putin a făcut prima vizită oficială în cartierul general militar din regiunea ucraineană Herson şi pe cel din Lugansk, unde a discutat cu generalii Teplinski, Makarevich şi Lapin despre situaţia trupelor din zonele anexate. Se pare că unul dintre scopurile vizitei a fost obținerea unor rapoarte directe despre situaţia din Herson și Zaporojie.

Președintele Rusiei, vizită neașteptată în Herson şi Lugansk

Cea care a publicat imagini cu vizita lui Putin a fost agenţia de presă de stat RIA, despre care Kremlinul susține că nu a fost planificată în avans. Mai precis, Putin a participat la o reuniune a comandamentului militar din regiunea Herson, unde a primit rapoarte din partea comandanților forțelor aeriene și ale grupului „Nipru” și ale altor ofițeri superiori cu privire la situația din regiunile Herson și Zaporojie, ambele proclamate de Moscova ca făcând parte din Rusia.

După aceea, șeful statului rus a stat de vorbă printre alţii cu comandatul trupelor VDV, generalul colonel Mihail Teplinski, comandantul grupului de trupe „Nipru”, generalul Oleg Makarevich și alți lideri militari.

Președintele Rusiei a venit cu gânduri bune, dar și cu cadouri, astfel că le-a oferit comandanţilor o icoană ce a fost deținută în trecut de unul dintre cei mai de succes miniștri ai apărării ai Imperiului Rus, lucru care a întărit faptul că Rusia duce un război sfânt imperialist, potrivit jurnalistului Max Seddon, șeful biroului din Moscova al publicaţiei Financial Times.

Se pare că Putin a prezentat personal icoana şi i-a spus lui Teplinski că ar putea să o ducă trupelor de pe front: „Mikhail Yurievici o poate lua cu el, după cum decideți”.

vladimir putin
Vladimir Putin

După toate acestea, Putin a vizitat și cartierele generale ale gărzilor naționale din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, fiind o altă parte a Ucrainei pe care Moscova a anexat-o anul trecut. Cu toate acestea, Kremlinul nu a precizat când a participat Putin la aceste întâlniri.

„Nu vreau să vă distrag atenția de la îndatoririle dumneavoastră directe legate de comandă și control, așa că lucrăm aici într-o manieră de afaceri, pe scurt, dar concret. Este important pentru mine să vă aud părerea despre cum se dezvoltă situația, să vă ascult, să facem un schimb de informații”, a spus Vladimir Putin liderilor la cartierul militar din Herson, potrivit RIA.

După aceea, Vladimir Putin i-a cerut generalului Teplinski să-și exprime părerile cu privire la situația de pe front.

„Știu că, potrivit șefului Statului Major General și al ministrului Apărării, el (Teplinski) a fost destul de mult timp în prima linie, a făcut un raport foarte detaliat, Ministerul Apărării și Statul Major a apreciat foarte mult acest lucru”, a spus Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...