Vladimir Putin și-a retras trupele și și-a îndulcit tonul. Propunerea pe care i-a făcut-o președintelui Ucrainei

Nicu Stan, Alexandrina Toader 23.04.2021, 08:04
Vladimir Putin și-a retras trupele și și-a îndulcit tonul. Propunerea pe care i-a făcut-o președintelui Ucrainei

Vladimir Putin și-a retras trupele și și-a îndulcit tonul. Propunerea pe care i-a făcut-o președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ultimele detalii din conflictul care ar putea genera cel de-al Treila Război Mondial, în articolul de mai jos.

Vladimir Putin a anunțat că își retrage trupele de la granița cu Ucraina. Ce propunere i-a făcut lui Volodimir Zelenski

Vladimir Putin și-a retras trupele de la granița cu Ucraina și și-a îndulcit tonul. Ce propunere i-a făcut lui Volodimir Zelenski, președintelui Ucrainei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că este pregătit să-l primească la Moscova oricând pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a discuta relaţiile bilaterale, însă l-a trimis pe acesta la separatiştii proruşi din Donbas pentru a discuta despre războiul din estul Ucrainei, informează AFP.

Rusia a anuntat ca isi retrage trupele de la granita cu Ucraina
Rusia a anuntat ca isi retrage trupele de la granita cu Ucraina

Vladimir Putin îl așteaptă pe președintele Ucrainiei la Moscova

Întrebat despre propunerea lui Volodimir Zelenski de a se întâlni în Donbas, Vladimir Putin a răspuns că, ”dacă este vorba despre a discuta despre relaţiile bilaterale, atunci, bineînţeles, suntem pregătiţi să-l primim la Moscova pe preşedintele ucrainean oricând consideră că este oportun”.

Dacă Volodimir Zelenski vrea să ia în discuție războiul dintre forţele Kievului şi separatişti proruşi din estul Ucrainei, este necesar, ”înainte de orice, să se întâlnească cu liderii” celor două republici autoproclamate de către rebeli, şi nu cu şeful statului rus, a mai spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin regretă distrugerea relațiilor

”Au existat numeroase măsuri vizând distrugerea relaţiilor noastre, ceea ce nu putem, bineînţeles, decât să regretăm. Dacă preşedintele Zelenski vrea să înceapă să restaureze aceste relaţii, nu putem decât să ne felicităm”, a adăugat Vladimir Putin.

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a propus marţi lui Vladimir Putin o întâlnire în zona de conflict, Donbas, cu separatiştii proruşi, în estul Ucrainei.

Conflictele în zona Donbas și Lugansk s-au amplificat în ultimul timp

În această zonă, confruntările armate s-au înmulțit, de la începutul anului, în urma unui armistiţiu respectat în general în a doua jumătate a lui 2020, între forţe guvernamentale din Ucraina şi separatiştii proruşi, susţinuţi militar şi financiar de către Vladimir Putin, care însă neagă acest lucru.

În plus, tensiunile au crescut în ultimele săptămâni, după ce zeci de mii de militari ruşi au fost poziționați la frontiera cu Ucraina şi în Crimeea anexată de Rusia în 2014, în vederea unor exerciţii militare. De asemenea, armata rusă a anunţat joi retragerea acestor militari, începând de astăzi, decizia fiind salutată de Volodimir Zelenski.

Urmăriți Impact.ro și pe