Vladimir Putin, pus la punct după ce a declarat că Basarabia a fost ocupată de România. „O denaturare a adevărului”

Nicu Stan, Ștefan Olteanu 22.07.2021, 19:20
Vladimir Putin, pus la punct după ce a declarat că Basarabia a fost ocupată de România. „O denaturare a adevărului”

Vladimir Putin, pus la punct după ce a declarat că Basarabia a fost ocupată de România. „O denaturare a adevărului”. Un deputat din România îl pune la punct pe liderul de la Kremlin, care a semnat un articol pe site-ul prezidențial. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Vladimir Putin, pus la punct de un deputat român. Ce a scris liderul de la Kremlin într-un articol despre Basarabia

Vladimir Putin a fost pus la punct după ce a declarat că Basarabia a fost ocupată de România. Cel care l-a pus la punct pe liderul de la Kremlin este deputatul Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

Acesta a reacționat vizavi de un articol de opinie semnat de Vladimir Putin și publicat pe data de 12 iulie pe site-ul oficial al Kremlinului. În acest articol, președintele rus pomenește ”despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor” și susține, printre altele, că Basarabia și Bucovina de Nord ”au fost ocupate” de către România în 1918, la finalul Primului Război Mondial.

Alexandru Muraru l-a pus la punct pe Vladimir Putin
Alexandru Muraru l-a pus la punct pe Vladimir Putin

Deputatul român l-a contrazis pe Vladimir Putin. Basarabia nu a fost ocupată, ci realipită

”Basarabia nu a fost ocupată de către România în 1918, la finalul Primului Război Mondial, așa cum afirmă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, ci realipită, în urma unor procese democratice și realități istorice”, afirmă deputatul Alexandru Muraru într-un comunicat de presă.

În opinia consilierului onorific al premierului României, articolul de opinie al lui Vladimir Putin reprezintă ”o altă denaturare semnificativă a adevărului istoric și o ultragiere a memoriei celor care au purtat idealurile de libertate și democrație pentru Basarabia”.

Rusia duce un război hibrid. Scornesc povești false pentru denaturarea adevărului istoric

Revizionismul, tezele disimulatorii despre trecut, precum  și denaturarea adevărului istoric nu fac decât să consolideze realitatea că povestirile istorice false sunt parte a unui război hibrid purtat de Federația Rusă, se mai arată în comunicat.

”Bucovina a făcut parte din ținutul istoric al Moldovei dintotdeauna, până când a fost anexată de Monarhia Habsburgică în 1775, iar Basarabia, teritoriul dintre Prut și Nistru, a fost anexată prin Tratatul de la București din 1812 de către Imperiul Rus”, explică deputatul Alexandru Muraru, care mai spune că ”nu doar victoriile militare din Primul Război Mondial sau intervenția armatei au stat la temelia României Mari, ci actul de voință al națiunii române și al locuitorilor majoritari români din teritoriile alipite de către imperiile care au răspuns unei realități istorice.

Urmăriți Impact.ro și pe