Vladimir Putin părăseşte Rusia pentru prima oară de la izbucnirea războiului din Ucraina. Destinaţia aleasă de liderul rus

Stan Filon 27.06.2022, 16:58
Vladimir Putin părăseşte Rusia pentru prima oară de la izbucnirea războiului din Ucraina. Destinaţia aleasă de liderul rus

Președintele Vladimir Putin părăsește Rusia pentru prima dată, după invadarea Ucrainei! Șeful de stat va face o călătorie în fostele republici sovietice din Asia Centrală Tadjikistan şi Turkmenistan, după cum a informat televiziunea publică din Rusia. Putin are pe agenda sa și participarea la un forum care se va desfășura la sfârșitul lunii iunie în Belarus, unde se va întâlni cu omologul său Alexander Lukașenko.

Vladimir Putin părăseşte Rusia pentru prima oară de la izbucnirea războiului din Ucraina

Așadar, Vladimir Putin pleacă într-o călătorie în afara țării, fiind chiar prima de la invadarea Ucrainei. Liderul de la Kremlin va merge în fostele republici sovietice din Asia Centrală, Tadjikistan şi Turkmenistan, după ce Rusia a fost izolată economic de sancțiunile impuse de Occident după ce armata rusă a invadat Ucraina, aparent fără niciun motiv.

Vladimir Putin a spus că va dezvolta relații de afaceri cu alte țări, unde urmează să își vândă țițeiul și gazele naturale, după ce țările din Europa au spus în nenumărate rânduri că vor să rupă legăturile economice cu Rusia, însă nu toate s-au aliat în această direcție. Președintele Rusiei a spus că va întări relațiile economice și cu alte puteri, precum China, India și Iran.

Vladimir Putin paraseste Rusia pentru prima oara de la izbucnirea razboiului din Ucraina
Vladimir Putin paraseste Rusia pentru prima oara de la izbucnirea razboiului din Ucraina

Merge în Tadjikistanul și Turkmenistan

Acum, corespondentul la Kremlin al televiziunii publice de stat Rossiya 1, Pavel Zarubin, a relatat faptul că Vladimir Putin va vizita Tadjikistanul și Turkmenistanul și apoi se va întâlni la Moscova cu președintele indonezian Joko Widodo.

La Dușanbe, capitala Tadjikistanului, Putin se va întâlni cu președintele Imomali Rakhmon, iar la Așgabat, capitala Turkmenistanului, Putin va participa la un summit alături de liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului și Turkmenistanului, a spus Zarubin.

Vladimir Putin are în plan, de asemenea, să viziteze orașul Grodno din Belarus, unde în 30 iunie și 1 iulie va participa la un forum alături de președintele bielorus Alexander Lukașenko, după cum a declarat Valentina Matviyenko, președintele Camerei Superioare a Parlamentului Rusiei, pentru televiziunea din Belarus.

Ultima deplasare în străinătate cunoscută a lui Vladimir Putin în afara Rusiei a avut loc la Beijing, unde a participat la deschiderea Jocurilor Olimpice, alături de președintele chinez Xi Jinping, cu care a încheiat un tratat de prietenie „fără limite”.

Vladimir Putin ar putea sta față în față cu Volodimir Zelenski

O altă călătorie pe care ar putea să o facă Vladimir Putin ar putea avea loc peste câteva luni, la summitul G20, unde a fost confirmat ca invitat. Aici, președintele Rusiei ar putea sta față în față cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, invitat și el.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu concepe ca evenimentul să fie boicotat, în ciuda războiului din Ucraina, deoarece spune că este mult prea important pentru piețele emergente. Summitul va avea loc la Bali, în perioada 15-16 noiembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...