Vladimir Putin nu crede că Navalnîi va ieşi viu din închisoare. Ce se întâmplă acum cu opozantul rus

Nicu Stan 15.06.2021, 09:54
Vladimir Putin nu crede că Navalnîi va ieşi viu din închisoare. Ce se întâmplă acum cu opozantul rus

Vladimir Putin nu crede că Navalnîi va ieşi viu din închisoare. Ce se întâmplă acum cu opozantul rus, vedeți în articolul de mai jos.

Vladimir Putin nu garantează că Aleksei Navalnîi părăsește viu închisoarea

Vladimir Putin nu crede că Aleksei Navalnîi va părăsi viu închisoarea. Răspunsul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, pare să pecetluiască soarta celui mai dârz adversar al său, Aleksei Navalnîi, scrie presa străină.

Într-unul dintre puținele sale interviuri acordate pentru presa americană, Vladimir Putin a declarat că nu poate garanta că Aleksei Navalnîi, care execută o pedeapsă de aproape trei ani de închisoare, va ieși viu din penitenciar.

Aleksei Navalnii, singurul opozant stiut al lui Vladimir Putin
Aleksei Navalnii, singurul opozant stiut al lui Vladimir Putin

Vladimir Putin, interviu pentru americani

Interviul a fost acordat rețelei americane NBC și a fost făcut înaintea întâlnirii programate pentru 16 iunie, la Geneva, cu Joe Biden, președintele SUA.

Este primul interviu al lui Vladimir Putin acordat unei companii media americană în ultimii trei ani.

Aleksei Navalnîi va fi tratat normal, potrivit situației în care se află

Astfel, președintele rus a evitat un răspuns concret atunci când reporterul i-a cerut să evalueze dacă opozantul rus Alekseui Nalvalnîi va supraviețui celor 32 de luni de detenție.

„Uite, în țara asta aceste decizii nu sunt luate de președinte. În ceea ce privește persoana pe care ați menționat-o, i se vor aplica aceleași măsuri, nu mai rele decât oricui altcuiva care se află în închisoare”, a spus Vladimir Putin, evitând să pronunțe numele lui Aleksei Navalnîi.

Aleksei Navalnîi a fost arestat în ianuarie

Remarcile șefului de la Kremlin vin după ce autoritățile ruse au desemnat drept „teroristă” rețeaua de filiale ale organizației lui Aleksei Navalnîi.

Aleksei Navalnîi a fost arestat în luna ianuarie a acestui an, chiar pe aeroport, când s-a întors în Rusia. De asemenea, Aleksei Navalnîi a revenit în țară după mai multe luni petrecute în Germania, unde s-a recuperat în urma unei tentative  de asasinat la adresa sa cu agentul neurotoxic Noviciok.

De ce a fost arestat Aleksei Navalnîi

În plus, SUA, mai multe țări vestice și însuși Aleksei Navalnîi au acuzat public Kremlinul pentru tentativa de asasinat. Aleksei Navalnîi a fost judecat și condamnat pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate. Mai exact, pentru că nu s-a prezentat la circa de poliție din Capitala țării în perioada în care se afla în spital, în stare gravă, în Germania.

După arestarea lui Aleksei Navalnîi, administrația Joe Biden a avertizat că vor exista „consecințe grave” dacă acesta moare în detenție.

Aleksei Navalnîi, o lună de greva foamei

Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei pe data de 31 martie, acuzând administrația penitenciarului că îi refuză dreptul de a fi consultat de un medic.

Aleksei Navalnîi a ieșit din greva foamei la finalul lunii aprilie, după ce medicii au avertizat că riscă să moară.

Urmăriți Impact.ro și pe