Vladimir Putin își arată sprijinul pentru suferința Turciei și Siriei. Liderul de la Kremlin, mesaj de susținere. „Suntem pregătiți să oferim asistența necesară”

Stan Filon 06.02.2023, 17:00
Vladimir Putin își arată sprijinul pentru suferința Turciei și Siriei. Liderul de la Kremlin, mesaj de susținere. „Suntem pregătiți să oferim asistența necesară”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, își arată sprijinul pentru suferința Turciei și Siriei, lovite de un seism puternic, care a răpit peste 1500 de vieți. Șeful statului a transmis condoleanțe pentru familiile greu încercate și a spus că Rusia vrea să ajute, dacă este nevoie.

Vladimir Putin își arată sprijinul pentru suferința Turciei și Siriei

Autoritățile din Siria și cele din Turcia au primit condoleanțe din partea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care s-a oferit totodată să ajute cele două popoare greu încercate. Un seism puternic, urmat de mai multe replici, a făcut prăpăd în cele două țări, unde numărul victimelor este într-o continuă creștere.

„Vă rugăm să acceptați profundele mele condoleanțe pentru numeroasele victime umane și distrugerile pe scară largă cauzate de un cutremur puternic din țara dumneavoastră. Suntem pregătiți să oferim asistența necesară în acest sens”, i-a transmis Putin președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Într-un mesaj similar transmis președintelui sirian Bashar al-Assad, Putin a spus că Rusia împărtășește „tristețea și durerea celor care și-au pierdut persoanele dragi” și a asigurat că țara sa este pregătită să ofere ajutor.

Vladimir Putin isi arata sprijinul pentru suferinta Turciei si Siriei
Vladimir Putin isi arata sprijinul pentru suferinta Turciei si Siriei

Peste 1000 de oameni au decedat

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a anunțat că are două avioane IL-76 cu 100 de salvatori rusși care sunt gata să zboare în Turcia, dacă este necesar. Rusia menține relații strânse atât cu regimul sirian al lui Bashar al-Assad, pe care l-a ajutat în războiul civil din Siria. Liderul de la Kremlin are de asemenea relații bune și cu Turcia, stat membru NATO, care s-a implicat mult în negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina.

Vă reamintim că două seisme puternice au zguduit luni, 6 februarie, Turcia. Primul cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc la ora 04:17 dimineață, în partea de sud a țării, în provincia Gaziantep. Seismul a fost urmat de o replică de peste 7 grade, la ora 13.25, la o distanță de circa 100 de kilometri de epicentrul primului. Peste 1500 de persoane se pare că au decedat.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...