Vladimir Putin îi pedepsește pe fugari. Ce pățesc cei care au plecat de frica mobilizării din Rusia

Ioana Bucur 07.10.2022, 22:45
Vladimir Putin îi pedepsește pe fugari. Ce pățesc cei care au plecat de frica mobilizării din Rusia

Teama de a fi trimiși pe frontul din Ucraina a dat alarma în rândul bărbaților din Rusia. Mulți dintre ei au apelat la tot felul de soluții pentru a evita mobilizarea. Vladimir Putin a ajuns să îi pedepsească pe fugari. Ce pățesc cei care au plecat de frica înrolării. Propunerea făcută de Duma de Stat.

Cum vrea Vladimir Putin să îi pedepsească pe fugari

Autoritățile din Rusia vor să ia măsuri ferme împotriva celor care au fugit de frica mobilizării. Duma de Stat a cerut legalizarea sechestrului mașinilor abandonate la graniță de cetățenii care au plecat în străinătate doar ca să nu fie trimiși pe frontul din Ucraina.

Proiectul de lege propus prevede și măsuri ce ar viza locuințele acestora. Deputații au anunțat că acum trebuie să se facă modificări urgente în legislație prin care să se permită luarea unor decizii cu privire la trecerea în proprietatea statului a vehiculelor care nu au fost revendicate de proprietarii lor mai mult de o lună după trecerea frontierei.

„Cel mai probabil, angajații inspectoratului de stat rutier au aplicat până acum normele prevăzute de legislația în vigoare (art. 27.13 din Codul contravențiilor). Și asta înseamnă că returnarea vehiculelor strămutate este posibilă, dar numai dacă proprietarii contactează departamentul corespunzător și plătesc amenda prevăzută de lege, munca unei remorcări și diurna pentru amplasarea autoturismului într-o parcare specială ” , a explicat Dmitri Şagin, avocat al Colegiului Interregional din Moscova.

Vladimir Putin îi pedepsește pe fugari. Ce pățesc cei care au plecat de frica mobilizării din Rusia
Vladimir Putin

Volodimir Zelenski: „Ucraina trebuie să câștige”

Fugarii ale căror mașini vor fi sechestrate vor fi obligați să plătească, pentru a-și recupera autoturismul: 2.000 de ruble (aproximativ 35 de euro) – pentru încălcarea regulilor de parcare; pentru remorcare de la 3.000 de ruble (50 euro) și depozitarea în lotul sechestru de la 500 de ruble pe zi (aproximativ 8,5 euro).

Vizate ar putea fi locuințele celor care nu vor să răspundă chemării la luptă în războiul din Ucraina.

Joi, Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor europeni să ajute Ucraina cu arme și să împiedice „tancurile ruseşti să înainteze spre Varşovia sau Praga”.

„Agresorul trebuie pedepsit. Acest război trebuie câştigat acum, pentru ca flota rusă să nu poată bloca celelalte porturi ale Mării Negre, ale Mediteranei sau ale oricărei alte mări. Astfel încât tancurile ruseşti să nu înainteze spre Varşovia sau pe Praga”, a subliniat el.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...