Vladimir Putin, despre armele nucleare: „Toţi trebuie să ştie ce avem şi ce vom folosi dacă este necesar”

Ioana Bucur 17.06.2022, 23:22
Vladimir Putin, despre armele nucleare: „Toţi trebuie să ştie ce avem şi ce vom folosi dacă este necesar”

De la declanșarea războiului din Ucraina, Rusia a vorbit de mai multe ori despre armele nucleare. Ziua 114 a conflictului din țara vecină a adus un nou set de declarații ale liderului de la Kremlin. Vladimir Putin a transmis un mesaj clar Europei, anunțând că „toți trebuie să ştie ce avem şi ce vom folosi dacă este necesar”, referindu-se la apărarea suveranității.

Vladimir Putin a făcut noi declarații despre armele nucleare

Vineri, în ziua 114 a războiului din Ucraina, Vladimir Putin a făcut noi declarații despre armele nucleare, afirmând că Rusia va recurge la folosirea acestora „dacă este necesar”, în situația în care va fi nevoită să își apere suveranitatea.

„Nu suntem o ameninţare, dar toţi trebuie să ştie ce avem noi şi ce vom folosi dacă este necesar pentru apărarea suveranităţii noastre”, a afirmat Vladimir Putin la Forumul economic de la Sankt Petersburg, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Liderul de la Kremlin a continuat, catalogând drept „iresponsabile” declaraţiile unor oficiali occidentali, conform cărora Rusia ameninţă omenirea cu armele sale nucleare.

„Am auzit acest tip de retorică. Noi să rămânem tăcuţi? Răspundem aşa cum trebuie. Dar imediat ce răspundem ei se prevalează de asta şi spun: Rusia este o ameninţare”, a remarcat preşedintele rus.

Președintele rus a mai declarat că țara sa nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, informează cnn.com.

„Uniunea Europeană nu este un bloc militar-politic, spre deosebire de NATO, drept urmare noi am spus mereu şi eu am spus mereu că poziţia noastră este constantă, de înţeles, nu avem nimic împotrivă.

Este decizia fiecărei ţări să se alăture sau nu unor asociaţii economice şi depinde de acestea din urmă să accepte sau nu noile state ca membri. Statele din Uniunea Europeană să decidă ele însele. Dacă va fi în beneficiul sau în detrimentul Ucrainei, este treaba lor”, a adăugat Vladimir Putin.

Vladimir Putin, despre armele nucleare: „Toţi trebuie să ştie ce avem şi ce vom folosi dacă este necesar”
Vladimir Putin

„Ei se gândesc că dominaţia vestului şi politicile globale şi economiile sunt o constantă – însă nimic nu este etern”

Într-un discurs susținut vineri la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, Putin a spus că sancţiunile împotriva ţării sale sunt „nesăbuite şi nebuneşti” şi că nu Rusia este vinovată de criza globală de alimente.

El a mai afirmat că lumea trăieşte „schimbări tectonice cu adevărat revoluţionare în geopolitică”.

„Ar fi o greşeală să gândeşti că poţi să stai deoparte în timpul acestor schimbări tumultoase şi că totul va fif ca înainte. Se pare că elitele din conducerea anumitor ţări occidentale aleg să ignore evidenţa, jucând în mod consistent pe baza fantomelor trecutului. Ei se gândesc că dominaţia vestului şi politicile globale şi economiile sunt o constantă – însă nimic nu este etern”, a zis Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...