Vladimir Putin, declaraţii după recunoaşterea independenței republicilor separatiste din Donbas. „Aceşti oameni se numesc ruşi”

Badea Violeta 21.02.2022, 21:14
Vladimir Putin, declaraţii după recunoaşterea independenței republicilor separatiste din Donbas. „Aceşti oameni se numesc ruşi”

Astăzi, 21 februarie 2021, Consiliul de securitate de la Kremlin a votat pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas. Acest lucru riscă să genereze întreruperea dialogului Rusiei cu NATO şi Uniunea Europeană. Președintele rus Vladimir Putin oferă primele declarații de presă!

Vladimir Putin, despre perioada în care a fost creat URSS-ul

Președintele rus Vladimir Puțin a făcut astăzi, 21 februarie, primele declarații după ce Consiliul de Securitate a votat recunoașterea republicilor separatiste din Donbas.

Este vorba despre Lugansk şi Doneţk. Precizăm că decizia a fost luată cu 10 voturi din 13. La scurt timp după această hotărâre, liderul de la Kremlin a vorbit despre perioada în care a fost creat URSS-ul.

„E important să mergem înapoi la rădăcinile problemei cu Ucraina. Avem o problemă foarte importantă: de ce aveam drepturi asupra teritoriilor de la marginea imperiului rus? De ce au primit statut de teritorii naționale după Revoluția din 1917? Vă întreb pe voi, de ce a trebuit să fim atât de generoși? Și apoi să dăm acestor republici dreptul de a deveni independente? A fost o nebunie

În contextul destinului rusesc, principiile lui Lenin au fost eronate. După divizarea URSS în 1991, a devenit clar. E important să vorbim despre ele cu sinceritate. Când vorbim de războiul civil, situația din Rusia era foarte dificilă.

Ucraina sovietică a fost creată ca rezultat al Revoluției bolșevice. Lenin a fost creatorul Ucrainei sovietice. Vom fi pregătiți să vă arătăm ce înseamnă decomunizarea adevărată pentru Ucraina. Lenin, apoi Stalin cu dictaturile lor nu au ajutat URSS. Acele republici nu aveau nici un drept suveran, era un stat centralizat. Stalin nu a modificat Constituția lui Lenin, principiile lui Lenin nu au fost revizuite.

E o rușine că din această bază legală pe care a fost construit statul nostru nu au fost scoase aceste utopii Virusul naționalist părea atunci doar o bombă pe termen lung. Bomba a fost încercarea de a pleca din carul URSS. Chestiunile naționaliste au devenit foarte urgente în anii 80 din cauza problemelor economice și sociale.

Până la finalul 1991, datoria URSS trebuia împărțită între toate fostele republici sovietice, dar Rusia a preluat toată datoria lor. Ucraina a acționat astfel încât să nu aibă obligații în relația cu Rusia, ci doar drepturi. Acesta nu e un parteneriat. Ucraina ne-a șantajat cu tranzitul gazelor spre Vest, ba chiar au furat gaze.

Societatea ucraineană a experimentat naționalismul anti-rusesc, neo-nazist. Toată ideea pro-occidentalismului în Ucraina a fost să ajute clientela occidentală care a furat zeci de miliarde de dolari din băncile ucrainene. Radicalii anti-ruși din Ucraina au început să influențeze puterea slabă și coruptă din Ucraina”, a declarat Vladimir Putin.

Consiliul de Securitate al Rusiei, convocat de doua ori intr-o zi. Putin a vrut sa discute despre independenta teritoriilor separatiste
Vladimir Putin

Consiliul de securitate de la Kremlin a decis recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas

Consiliul de securitate de la Kremlin a decis luni, 21 februarie, recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas. Decizia a fost luată cu 10 voturi din 13. Tot astăzi, Vladimir Putin a precizat că includerea Ucrainei în NATO va însemna o reală amenințare pentru țara sa.

„Noi trebuie să facem față unei adevărate amenințări”, a fost declarația președintelui rus.

În replică, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, și-a convocat consiliul de securitate națională și a organizat „consultări urgente” cu președinții Franței și Germaniei. La rândul său, Vladimir Putin a discutat cu Emmanuel Macron și Olaf Scholz despre situația din Ucraina și intenția sa privind cele două teritorii amintite mai sus.

Liderul de la Kremlin i-a anunțat pe liderii Franței și Germaniei de intenția sa de a semna decretul de recunoaștere a independenței autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk din regiunea Donbas, iar aceștia și-au exprimat dezamăgirea față de această evoluție, dar au indicat disponibilitatea de a continua contactele, a notat Kremlinul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...