Vladimir Putin ar urma să fie operat, susține presa britanică. Puterea, în mâna unui fost coleg din KGB

Andra Daoud 01.05.2022, 22:36
Vladimir Putin ar urma să fie operat, susține presa britanică. Puterea, în mâna unui fost coleg din KGB

Zvonurile privind starea de sănătate a președintelui rus ajung la un nou nivel. Presa britanică scrie că Vladimir Putin ar urma să sufere o operație în viitorul apropiat și că, în perioada în care se va afla în convalescență, va delega responsabilitățile unui fost coleg din cadrul KGB. Informațiile au fost furnizate de o sursă din interiorul Kremlinului, care a dat detalii despre intervenția la care ar urma să fie supus Putin.

Vladimir Putin ar urma să fie supus unei intervenții chirurgicale

Despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin s-a speculat intens, mai ales după izbucnirea războiului din Ucraina. Au circulat informații potrivit cărora Putin ar suferi de cancer și de Parkinson, printre altele, însă acum apar informații despre o intervenșie chirurgicală pe care liderul de la Kremlin ar urma să o sufere în viitorul apropiat.

O sursă din interiorul Kremlinului susține că Putin va fi operat de cancer, potrivit Dailymail. Cât timp se va afla în spital, președintele rus ar urma să îi predea frâiele puterii șefului Consiliului de Securitate, care a fost și șef al FSB, Nikolai Patrushev. În vârstă de 70 de ani, Patrushev este considerat responsabil pentru mare parte din strategia de război pusă în aplicare până acum.

De asemenea, se spune că este omul care l-a convins pe Putin că orașul Kiev este sub controlul neonaziștilor. Acum, Patrushev ar urma să se afle la comanda acțiunilor militare din Ucraina, cât timp Putin va trece prin operație și va fi incapabil să-și exercite sarcinile.

Alegerea de a-l delega pe Patrushev pentru a se ocupa de problemele țării cât timp Putin va lipsi a provocat controverse pentru că, potrivit Constituției, atunci când președintele se află în incapacitate de a-și exercita funcția, ar trebui să îi țină locul primul ministru, Mihail Mishustin în acest caz.

Vladimir Putin ar urma sa fie operat, sustine presa britanica. Puterea, in mana unui fost coleg din KGB 1
Vladimir Putin si Nikolai Patrushev

„Nu este o urgență, dar nici nu poate fi amânată”

Potrivit aceleiași surse din interiorul Kremlinului, citată de Dailymail, intervenția chirurgicală la care va fi supus Putin fusese programată pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dar a fost amânată. Se pare că va avea loc după data de 9 mai, ziua în care în Rusia se comemorează victoria din cel de-al Doilea Război Mondial.

Lui Putin i s-a recomandat să facă operația, iar data a fost discutată și stabilită. Nu pare să fie o urgență deosebită, dar nici nu poate fi amânată. Președintele rus are afecțiuni oncologice, iar în timpul celui mai recent control i-au fost descoperite noi probleme care au legătură cu această boală.”, a declarat aceeași sursă pentru Dailymail.

Kremlinul a infirmat în repetate rânduri zvonurile privind presupusele afecțiuni de care suferă Vladimir Putin. Sursa care a oferit informațiile despre operația prin care ar urma să treacă Vladimir Putin se presupune că este un ofițer de rang înalt din Rusia.

 

Urmăriți Impact.ro și pe