Vladimir Putin, amenințare îngrijorătoare: „Suntem capabili de a da lovitura letală”. Armele armetei rusești sunt invincibile

Cristian Cojocaru, Anca Manolica 25.07.2021, 19:43
Vladimir Putin, amenințare îngrijorătoare: „Suntem capabili de a da lovitura letală”. Armele armetei rusești sunt invincibile

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a venit astăzi cu o declarație care poate fi interpretată drept o amenințare. Acesta a participat la o paradă navală care a avut loc la Sank Petersburg.

Vladimir Putin lansează o amenințare

În cadrul paradei navale, liderul de la Kremlin a afirmat că flota rusă are capacitatea de a depista și totodată de a anihila orice țintă care ar putea amenința securitatea țării. Președintelerus consideră că flota sa beneficiază de toate mijloacele necesare pentru a putea despista orice țintă inamică atât sub apă cât și la suprafață sau în aer.

Putin a afirmat că flota sa poate apăra în mod ireporșabil atât țara cât și interesele naționale, iar în cazul în care Rusia ar fi amenințată, atunci atacatorii trebuie să știe faptul că răspunsul va fi unul pe măsură, utilizându-se toată forța necesară ca un contraatac să devină foarte rapid într-unul letal.

„În prezent, flota rusă are tot ce îi trebuie pentru a apăra infailibil ţara şi interesele noastre naţionale. Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer şi de a da lovitura letală dacă este necesar”, a afirmat Vladimir Putin în discursul transmis de televiziune.

vladimir putin amenințare
Putin afirma ca flota de care dispune Rusia claseaza tara prin marile puteri maritime ale lumii

Putin laudă armele pe care le deține Rusia

Tensiunile dintre Rusia și țările occidentale din ultima vreme nu reprezintă nici un secret pentru întreaga lume. Pe baza acestor tensiuni, Vladimir Putin laudă neîncetat în ultimii ani armele special concepute de Armata rusă, numindu-le ca fiind drept ”invincibile”.

Dintre aceste arme pute enumera racheta supersonică Avangard, rachetă care este capabilă să atingă viteza Mach 27 și totodată să își schimbe atât traiectoria cât și altitudinea. Racheta a intrat în dotarea Armatei ruse în luna decembrie a anului 2019. În același timp putem aminti și racheta hipersonică Kinjal.

Aceasta reprezintă o dotare a forțelor aeriene și este în curs de dezvoltare, la fel ca și racheta cu propulsie nucleară Burevestnik. În ceea ce privește apărarea antiaeriană, ultimul sistem deszvoltat este unul de tip S-500 și este prezentat ca fiind ”fără echivalent la nivel mondial”. Sistemele au fost testate cu succes pe data de 20 iulie.

Liderul rus afirmă că având în vedere că deține astfel de dotări armate, Rusia a reușit să își câștige cu grație locul printre ”principalele puteri maritime mondiale”. Totodată, Putin este de părere că și-a dezvoltat o „aviaţie navală eficientă cu rază scurtă şi lungă de acţiune, sisteme de apărarea fiabile şi arme hipersonice ultimul tip, care nu au echivalent în lume şi continuă să fie îmbunătăţite constant şi cu succes”.

Urmăriți Impact.ro și pe