Vladimir Putin amenință țările vecine. „Nu escaladați tensiunile. Rusia răspunde la unele acțiuni neprietenoase”

Beatrice Dumitru 04.03.2022, 14:27
Vladimir Putin amenință țările vecine. „Nu escaladați tensiunile. Rusia răspunde la unele acțiuni neprietenoase”

După ce a invadat Ucraina și a dezlănțuit iadul în această țară, susținând că urmărește „demilitarizarea și denazificarea” țării, Vladimir Putin le-a transmis un avertiment și celorlalte state vecine cu Rusia și le-a îndemnat să nu escaladeze tensiunile. „Rusia răspunde acțiunilor neprietenoase ale altora”, a declarat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin, avertisment pentru vecinii Rusiei

La doar două zile de la asaltul asupra Ucrainei, Vladimir Putin îngrozea lumea cu anunțul că a pus în alertă maxima forțele nucleare ale Rusiei. Acum, le transmite un avertisment și celorlate țări vecine cu Rusia.

În ziua în care s-au împlinit zece ani fără întrerupere de când Vladimir Putin se află la conducerea Rusiei, acesta le-a cerut vecinilor țării sale să nu escaladeze tensiunile. Mesajul vine la nouă zile după ce a ordonat trupelor ruse să invadeze Ucraina, acțiune care a dus la decesul a mii morți în rândul civililor.

Vladimir Putin amenință țările vecine. „Nu escaladați tensiunile. Rusia răspunde la unele acțiuni neprietenoase”
Vladimir Putin as ordonat invadarea Ucrainei.

„Nu există intenții rele față de vecinii noștri. Și i-aș sfătui, de asemenea, să nu escaladeze situația, să nu introducă nicio restricție. Ne îndeplinim toate obligațiile și le vom îndeplini în continuare„, a spus Vladimir Putin într-o declarație televizate, preluată de The Telegraph.

Nu vedem aici nicio nevoie să ne agravăm sau să ne înrăutățim relațiile. Și toate acțiunile noastre, dacă apar, ele apar întotdeauna exclusiv ca răspuns la unele acțiuni neprietenoase, acțiuni împotriva Federației Ruse”, a adăugat președintele rus.

Rusia a bombardat o centrală nucleară din Ucraina

Vladimir Putin a făcut declarațiile online, de la reședința sa din afara Moscovei, cu ocazia unei ceremonie de ridicare a drapelului pentru un feribot din nordul Rusiei. Afirmațiile sale au venit in timp ce miniștrii de Externe ai NATO s-au întîlnit la Bruxelles pentru a discuta despre securitatea Europei, dar și pentru a analiza cum să mențină presiunea asupra Rusiei.

În nopatea de joi spre vineri, forțele ruse au bombardat centrala nucleară Zaporijie, cea mai mare din Ucraina și din Europa, iar președintele Volodimir Zelenski a acuzat Moscova de „teroare nucleară”. După acest atac, Marea Britanie a cerut întrunirea Consiliului de Securitate, susținând că atacul rușilor este o amenințare pentru securtitatea Europei.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...