Vladimir Putin a părăsit Moscova. Unde a plecat împreună cu președintele Belarusului

Beatrice Dumitru 12.04.2022, 13:18
Vladimir Putin a părăsit Moscova. Unde a plecat împreună cu președintele Belarusului

Vladimir Putin a părăsit Moscova și a plecat într-o călătorie aproape de granița cu China. Alături de el se află președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko, deoarece cei doi lideri au de discutat mai multe subiecte importante. Belarus a fost sancționat de Occident pentru că i-a permis Rusiei să atace Ucraina de pe teritoriul său.

Vladimir Putin, călătorie alături de Aleksandr Lukașenko

Președintele Vladimir Putin a călătorit în regiunea Amur, din estul extrem al Rusiei, la 6.000 de kilometri de Moscova, împreună cu președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko. Cei doi lideri au mers la cosmodromul Vostocinai pentru a marca Ziua Cosmonauticii a Rusiei, comemorarea primului zbor spațial cu echipaj, realizat în 1961 de cosmonautul Yuri Gagarin, notează Reuters.

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașanko vor discuta despre războiul din Ucraina, problemele stringente ale dezvoltării cooperării bilaterale între ambele țări și contracararea sancțiunile dictate de Occident ca reacție la conflictul declanșat de Moscova în țara vecină.

Vladimir Putin a părăsit Moscova. Unde a pleact împreună cu președintele Belarusului
Vladimir Putin a vizitat un cosmodrom de lângă China.

Vladimir Putin a înmânat premii

Cei doi președinți au inspectat șantierele portului spațial pe care rușii îl construiesc lângă China și care a costat între 4 și 5,3 miliarde de euro. Putin și Lukașsnko s-au întâlnit cu angajații acestuia, după care liderul de la Kremlin a înmânat premii de stat cosmonauților piloți.

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina atât de pe teritoriul rus, cât și din Belarus, în ceea ce a numit o „operație militară specială” menită să „demilitarizeze” și să „denazifice” fosta țară sovietică.

Occidentul a impus sancțiuni fără precedent în încercarea de a forța Rusia să-și retragă armata din Ucraina. Pentru că a permis Moscovei să atace țara vecină de pe teritoriul său, Belarasul a fost, de asemenea, sancționat, dar Aleksandr Lukașenko a spus că a fost etichetat pe nedrept „un complice al agresorului”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...