Vladimir Putin a luat foc după ironiile liderilor occidentali. Ce replică tăioasă le-a transmis președintele rus

Andra Daoud 01.07.2022, 08:09
Vladimir Putin a luat foc după ironiile liderilor occidentali. Ce replică tăioasă le-a transmis președintele rus

Comentariile liderilor occidentali despre fotografiile la bustul gol ale lui Vladimir Putin nu l-au lăsat indiferent pe acesta din urmă. Liderul de la Kremlin a răspuns la ironiile care au fost îndreptate în direcția sa, la summit-ul G7, care a avut loc zilele trecute în Germania. Ce replică i-a dat Putin lui Boris Johnson și ce sugestie are pentru omologii săi care au propus să apară și ei la bustul gol.

Vladimir Putin a răspuns după ironiile liderilor occidentali

În urmă cu câteva zile, în presă au apărut câteva fotografii cu Vladimir Putin la bustul gol, în timp ce călărea. Imaginile au fost intens comentate și chiar au ajuns subiect de ironoii la nivel înalt. În contextul summit-ului G7, liderii occidentali au glumit pe seama apariției lui Putin.

Premierul britanic Boris Johnson a spus, la începutul întâlnirii: „Cu cămăși? Fără cămăși? Trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin”. Și premierul canadian Justin Trudeau a spus, în glumă, că ar trebui să își dea jos cămășile. Ironiile nu au rămas fără ecou, iar Vladimir Putin a răspuns recent glumelor făcute pe seama sa.

Aflat într-o vizită în Turkmenistan, Vladimir Putin a fost întrebat despre comentariile făcute de liderii occidentali la adresa lui. Liderul de la Kremlin a răspuns: „Nu știu exact cât au vrut să se dezbrace, deasupra sau sub talie. Dar cred că, oricum ar fi, ar fi o priveliște dezgustătoare”.

Vladimir Putin a luat foc dupa ironiile liderilor occidentali. Ce replica taioasa le-a transmis presedintele rus
Fotografia cu Vladimir Putin la bustul gol

Putin le-a sugerat să facă mișcare

În vârstă de 69 de ani, Vladimir Putin a fost un împătimit al sportului, având centura neagră la karate în tinerețe. El i-a ironizat pe liderii occidentali spunând că, spre deosebire de el, aceștia au abuzat de alcool și nu au făcut sport pentru a se menține în formă. El a dat de înțeles că aspectul fizic este important pentru el și că toată viața l-a preocupat acest detaliu.

„Amintiți-vi-l pe Pușkin care a spus: Un om poate fi interesat doar de afaceri, dar totuși trebuie să aibă grijă de frumusețea unghiilor. Cu siguranță sunt de acord cu asta. (…) Este necesar să înceteze cu abuzul de alcool și obiceiuri proaste, să facă exerciții fizice și sport (n.r. pentru a arăta bine)”, a subliniat Putin.

Cât despre liderii din G7 care s-au întâlnit recent și au discutat despre conflictul Rusia-Ucraina, Putin a spus:

„Pe colegii pe care i-ați menționat îi cunosc personal. Aceasta nu este cea mai bună perioadă din relațiile noastre, este de înțeles. Cu toate acestea, toți sunt lideri, așa că ar avea succes dacă ar dori. Dar trebuie să lucreze cu ei ”.

„Dacă Putin ar fi fost femeie, nu s-ar fi îmbarcat într-un război nebun”

O altă declarație care i-a atras atenția lui Vladimir Putin și pe care nu a lăsat-o fără replică a fost cea a lui Boris Johnson, potrivit căruia, dacă Rusia ar fi avut un președinte femeie, invazia din Ucraina nu ar fi avut loc.

„Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident că nu este, dar dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi îmbarcat într-un război nebun în felul în care a făcut-o. (…) Un exemplu perfect de masculinitate toxică.”, a spus premierul Britanic.

Replica lui Putin nu a întârziat să apară, aducând ca argument un eveniment din istoria recentă a Marii Britanii, când țara care avea un premier femeie a lansat o ofensivă în America de Sud.

„Aș dori să subliniez evenimentele din istoria modernă când (fostul prim-ministru britanic) Margaret Thatcher a decis să lanseze o ofensivă împotriva Argentinei pentru controlul Insulelor Falkland, în 1982.”, a mai spus Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe