Vladimir Putin a făcut anunțul pe care toată lumea îl aștepta. Ce a aprobat liderul de la Kremlin

Președintele rus, Vladimir Putin, a dat o veste pe care mulți o așteptau

Rusia vine cu vești noi cu privire la pandemia de coronavirus. În acest sens, președintele rus, Vladimir Putin, a făcut un anunț extrem de important, care ne-ar putea aduce mai aproape de stabilizarea situației îmbolnăvirilor. Iar acest fapt vine în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri noi de Covid-19.

Președintele Vladimir Putin a anunțat un al doilea vaccin împotriva noului coronavirus

Rușii par să găsească noi soluții de control a pandemiei, prin descoperirea unor vaccinuri împotriva Sars-Cov-2. Vladimir Putin a făcut un anunț important în cadrul unei ședințe de Guvern. Conform agerpres.ro, liderul de la Kremlin a menționat că Rusia a înregistrat un al doilea vaccin care să combată Covid-19.

“EpiVacCorona” este cel de-al doilea vaccin rusesc, înregistrat de către Centrul de stat de cercetare pentru virusologie şi biotehnologie Vektor din Novosibirsk (Siberia). Putin a completat informația, anunțând că primele etape ale testării pe pacienți au fost efectuate în urmă cu o lună. Guvernul rus a anunţat că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale celui de-al doilea vaccin rusesc, între care 150 de persoane de peste 60 de ani, conform digi24.ro.

“Este necesar să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin”, a spus el în cadrul televiziunii de stat.

Planurile președintelui rus vizează promovarea acestui nou vaccin, la fel ca și în cazul primului, denumit “Sputnik V”, către piața internațională. De altfel, Vladimir Putin își dorește producția acestora în țările în care vor fi comercializate.

“Apariţia celui de-al doilea vaccin creşte şansele de vaccinare în rândul populaţiei şi, prin urmare, ne aduce mai aproape de stabilizarea şi depăşirea problemei infecţiilor cu SARS-CoV-2”, potrivit vicepremierului Tatiana Golikova.

Tatiana Golikova a anunțat că primele 60.000 de doze ale celui de-al doilea vaccin rusesc vor fi produse în curând. De asemenea, vicepremierul și șefa Agenției pentru protecția consumatorului, Anna Popova, s-au vaccinat cu EpiVacCorona și nu au resimțit efecte secundare.

“Toţi voluntarii care au participat la prima şi a doua fază nu au înregistrat o creştere a temperaturii”, a ținut aceasta să menționeze.

Rușii au deja două vaccinuri împotriva Sars-Cov-2, urmând să îl dezvolte și pe al treilea foto - Pexels

Rușii au deja două vaccinuri împotriva Sars-Cov-2, urmând să îl dezvolte și pe al treilea
foto – Pexels

În curând, al treilea vaccin rusesc împotriva Covid-19

“Sputnik V”, primul vaccin lansat de ruși, a fost înregistrat la 11 august și se află în a treia etapă de teste. De asemenea, rezultatele primelor două etape sunt așteptate în lunile octombrie și noiembrie. Cel de-al doilea, “EpiVacCorona”, a fost și el anunțat de către conducerea de la Kremlin. Totuși, rușii continuă să lanseze vaccinuri pe bandă rulantă. Vladimir Putin a vorbit inclusiv despre un al treilea vaccin împotriva Covid-19.

“Din câte ştiu, în curs de apariţie este un al treilea vaccin al Centrului Ciumakov al Academiei de Ştiinţe din Rusia”, a menționat Putin, cu privire la un antidot ce se află în a doua fază de testare începând cu 19 octombrie.

Planurile oficialului rus sunt de a asigura în primul rând populației din Rusia accesul la noile vaccinuri, acestea urmând să fie disponibile în farmacii. Ulterior, el este pregătit să dezvolte producția în alte țări din lume.

În ciuda eforturilor cercetătorilor ruși, situația devine tensionată și în Rusia. Conform autorităților, în statul condus de Vladimir Putin s-au înregistrat 14.231 de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore.  În total, de la debutul pandemiei, Rusia a raportat 1.340.409 de cazuri de infectare, dintre care 23.205 de decese.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI