Vladimir Putin a desenat o nouă hartă a lumii. Granițele au fost mutate oficial, nici rușilor nu le-a venit să creadă

Beatrice Dumitru 10.02.2023, 18:26
Vladimir Putin a desenat o nouă hartă a lumii. Granițele au fost mutate oficial, nici rușilor nu le-a venit să creadă

Vladimir Putin a semnat, pe 30 septembrie 2022, documentele de anexare de către Rusia a patru regiuni ocupate din Ucraina, Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, marcând cea mai mare preluare forțată de teritoriu din Europa de la cel De-al Doilea Război Mondial. Acum, liderul de la Kremlin a desenat și o hartă a lumii, iar granițele au fost mutate oficial.

Noua hartă a lumii trasată de Vladimir Putin

Deși cele patru regiuni ucrainene, Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, sunt ocupate doar parțial de forțele ruse, președintele Vladimir Putin a susținut că le-a anexat în întregime toamna trecută, în urma unor referendumuri nerecunoscute de Occident.

Acum, Vladimir Putin a scos o noua hartă a lumii, cu noile graniţe trasate după aşa-zisa anexare a celor patru regiuni din Ucraina. Harta, care arată că cele patru regiuni au devenit teritoriu rusesc, a început să fie vândută în librăriile din toată țara și este la mare căutare, scrie The Moscow Time.

Vladimir Putin a desenat o nouă hartă a lumii. Granițele au fost mutate oficial, nici rușilor nu le-a venit să creadă
Harta Rusiei, înainte ca Vladimir Putin să schimbe granițele.

Noua hartă a lumii, în perspectiva liderului de la Kremlin, arată o nouă graniţă pentru Rusia, care include cele patru noi teritorii anexate din Ucraina. S-a estimat că forțele ruse dețineau 16,55% din teritoriul ucrainean la sfârșitul anului 2022, după luni de eșecuri pe câmpul de luptă și o contraofensivă masivă a Kievului.

Închisoare și amenzi pentru cei care contestă harta

Camera inferioară a parlamentului Rusiei ia măsuri pentru a impune până la 15 zile de închisoare sau amenzi de până la un milion de ruble (14.000 de dolari) pentru hărți „extremiste” care „contestă integritatea teritorială a Rusiei”. Proiectul va deveni lege odată ce va trece prin ambele camere ale Parlamentului rus și va fi semnate de Vladimir Putin.

Unele librării din Moscova au precizat că au tipărit o serie limitată a noilor hărți, care includ hărți de perete ale Rusiei, Eurasiei și lumii, precum și atlase mondiale, în timp ce așteaptă intrarea în vigoare a noii legi.

Rusia a anexat cele patru regiuni din Ucraina în urma unor false referendumuri orchestrate de Kremlin în regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. După anexarea celor patru regiuni, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a reacționat ferm și a anunțat că țara sa solicită oficial aderarea rapidă la Alianța NATO, adăugând că Ucraina nu va purta discuții de pace cu Rusia. atâta timp cât Putin era președinte.

Ucraina a spus că va lupta pentru a-și revendica toate pământurile, în timp ce aliații occidentali au afirmat că nu vor recunoaște niciodată pretențiile Rusiei asupra teritoriului Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...