Vladimir Putin a desenat o nouă hartă a lumii. Granițele au fost mutate oficial, nici rușilor nu le-a venit să creadă

Beatrice Dumitru 10.02.2023, 18:26
Vladimir Putin a desenat o nouă hartă a lumii. Granițele au fost mutate oficial, nici rușilor nu le-a venit să creadă

Vladimir Putin a semnat, pe 30 septembrie 2022, documentele de anexare de către Rusia a patru regiuni ocupate din Ucraina, Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, marcând cea mai mare preluare forțată de teritoriu din Europa de la cel De-al Doilea Război Mondial. Acum, liderul de la Kremlin a desenat și o hartă a lumii, iar granițele au fost mutate oficial.

Noua hartă a lumii trasată de Vladimir Putin

Deși cele patru regiuni ucrainene, Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, sunt ocupate doar parțial de forțele ruse, președintele Vladimir Putin a susținut că le-a anexat în întregime toamna trecută, în urma unor referendumuri nerecunoscute de Occident.

Acum, Vladimir Putin a scos o noua hartă a lumii, cu noile graniţe trasate după aşa-zisa anexare a celor patru regiuni din Ucraina. Harta, care arată că cele patru regiuni au devenit teritoriu rusesc, a început să fie vândută în librăriile din toată țara și este la mare căutare, scrie The Moscow Time.

Vladimir Putin a desenat o nouă hartă a lumii. Granițele au fost mutate oficial, nici rușilor nu le-a venit să creadă
Harta Rusiei, înainte ca Vladimir Putin să schimbe granițele.

Noua hartă a lumii, în perspectiva liderului de la Kremlin, arată o nouă graniţă pentru Rusia, care include cele patru noi teritorii anexate din Ucraina. S-a estimat că forțele ruse dețineau 16,55% din teritoriul ucrainean la sfârșitul anului 2022, după luni de eșecuri pe câmpul de luptă și o contraofensivă masivă a Kievului.

Închisoare și amenzi pentru cei care contestă harta

Camera inferioară a parlamentului Rusiei ia măsuri pentru a impune până la 15 zile de închisoare sau amenzi de până la un milion de ruble (14.000 de dolari) pentru hărți „extremiste” care „contestă integritatea teritorială a Rusiei”. Proiectul va deveni lege odată ce va trece prin ambele camere ale Parlamentului rus și va fi semnate de Vladimir Putin.

Unele librării din Moscova au precizat că au tipărit o serie limitată a noilor hărți, care includ hărți de perete ale Rusiei, Eurasiei și lumii, precum și atlase mondiale, în timp ce așteaptă intrarea în vigoare a noii legi.

Rusia a anexat cele patru regiuni din Ucraina în urma unor false referendumuri orchestrate de Kremlin în regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. După anexarea celor patru regiuni, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a reacționat ferm și a anunțat că țara sa solicită oficial aderarea rapidă la Alianța NATO, adăugând că Ucraina nu va purta discuții de pace cu Rusia. atâta timp cât Putin era președinte.

Ucraina a spus că va lupta pentru a-și revendica toate pământurile, în timp ce aliații occidentali au afirmat că nu vor recunoaște niciodată pretențiile Rusiei asupra teritoriului Ucrainei.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...