Vlad Voiculescu vrea să-i propună lui Nicușor Dan carantinarea Bucureștiului. Motivele invocate

Ana Anitoiu 08.12.2020, 17:45
Vlad Voiculescu vrea să-i propună lui Nicușor Dan carantinarea Bucureștiului. Motivele invocate

Vlad Voiculescu, viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, în prezent consilier general, vrea să-i propună primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, carantinarea Bucureștiului. El a explicat care sunt motivele pentru care consideră că această măsură este necesară, în Capitală, în contextul pandemiei de coronavirus.

Care sunt motivele pentru care Vlad Voiculescu vrea carantinarea Bucureștiului

Vlad Voiculescu a făcut declarația marți, la Europa FM. Viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate a explicat că va discuta cu Nicușor Dan în acest sens, deoarece secțiile de anestezie și terapie intensivă (ATI) din Capitală sunt pline. În plus, cifrele ce au fost comunicate oficial în județul Ilfov, referitoare la numărul de bolnavi de COVID-19, ridică semne de întrebare.

”Aproape 10.000 de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu primarul general mai târziu, astăzi.”, a spus Vlad Voiculescu, la Europa FM.

Bilanțul COVID-19, în creștere, în București și în restul țării

Potrivit ultimei raportări făcute de Grupul de Comunicare Strategică, marți, 8 decembrie, judeţul Ilfov rămâne pe primul loc în ţară în ceea ce privește rata de infectare, cu 7,32. În plus, în Capitală se înregistrează o creştere a incidenţei infecţiei cu noul coronavirus de la 6,34 la precedenta raportare la 6,56 cazuri la mia de locuitori.

Mai exact, în București, a fost raportat, astăzi, un record de cazuri de COVID-19: aproape 2000. Adică aproximativ o treime dintre cazurile noi ce au fost depistate la nivel național. Luni, Capitala a înregistrat peste 1.800 de noi infectări cu noul coronavirus.

Vlad Voiculescu vrea sa-i propuna lui Nicușor Dan carantinarea Bucurestiului. Motivele invocate
Persoane care poarta geci cu gluga si masti de protectie

Record de noi decese, în rândul pacienților cu noul coronavirus

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a raportat un record de noi decese, în rândul pacienților cu noul coronavirus. Alți 213 români au murit după ce s-au infectat cu COVID-19. În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.571. Dintre acestea, 1.276 se află internate la secțiile de anestezie și terapie intensivă (ATI).

La nivel național, au fost raportate de către Grupul de Comunicare Strategică  7.439 de cazuri noi de coronavirus. Bilanțul total, de la începutul pandemiei, a crescut la 524.675 de cazuri de COVID – 19. În total, 416.797 de pacienți au fost declarați vindecați, pe teritoriul țării.

O femeie în vârstă de aproape 91 de ani, prima persoană care a primit vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer

O britanică în vârstă de aproape 91 de ani a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul anti-Covid de la Pfizer. Femeia s-a declarat foarte fericită și a spus că are încredere totală în medicamentul produs de faimoasa companie farmaceutică. Margaret Keenan a declarat că-și dorește să petreacă Revelionul din acest an liniștită, alături de prietenii ei.

”Este cel mai bun cadou de naştere timpuriu pe care mi l-aş putea dori pentru că înseamnă că în cele din urmă pot aştepta cu nerăbdare să-mi petrec timpul cu familia şi prietenii mei de Anul Nou după ce am stat singură mare parte din an”, a declarat femeia, care se pregătește să își petreacă ziua de naștere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...