Vlad Voiculescu, veste importantă pentru cei care vor să afle rapid dacă au COVID-19. ”E un pas către testarea în masă”

Ana Anitoiu, George Capoeanu 25.03.2021, 23:14
Vlad Voiculescu, veste importantă pentru cei care vor să afle rapid dacă au COVID-19. ”E un pas către testarea în masă”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dat o veste importantă, joi, pentru cei care vor să afle rapid dacă au COVID-19. Oficialul a declarat că a fost aprobată instituirea cadrului legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii.

Vlad Voiculescu, despre testarea rapidă. Cum va fi prețul

Potrivit lui Vlad Voiculescu, vineri vor avea loc discuții la Ministerul Sănătății cu reprezentanții farmaciilor pentru definitivarea procedurilor în acest sens. Oficialul a precizat că acesta va fi un pas important spre testarea în masă.

”Am aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii. Chiar mâine avem discuții la Ministerul Sănătății cu reprezentanții farmaciilor, pentru ca testarea rapidă antigen să se facă în farmacii. Este un pas important, care merge către testarea în masă. Ea se va putea face la un preț foarte scăzut, negocierile sunt în curs”, a declarat Vlad Voiculescu în briefingul de presă ce a avut loc după ședința de Guvern.

Vlad Voiculescu, veste importanta pentru cei care vor sa afle rapid daca au COVID-19. ”E un pas catre testarea in masa”
Vlad Voiculescu

Noi restricții impuse în România, la o incidență de peste 4 la mie

Joi seară, Guvernul a anunțat noi restricții la nivel național, în localitățile în care rata de infectare cu coronavirus depășește pragul de 4 la mie, în ultimele 14 zile. Printre acestea se numără carantina de noapte de la ora 20.00 și închiderea magazinelor de la ora 18.00, de luni până duminică.

De asemenea, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că în situația în care incidența depășește 4 la mie în ultimele 14 zile, activitatea operatorilor economici va fi permisă până la ora 18:00. ”Revenirea asupra acestei măsuri în weekend se face când incidența scade sub 3,5 la mie”, a menționat el. Lucrurile se schimbă dacă incidența crește la peste 7,5 la mie. Mai multe detalii, AICI!

Sancțiuni noi pentru operatorii economici

De asemenea, ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că se vor putea da noi sancțiuni acelor operatorii economici care nu vor respecta regulile impuse. Aceasta în contextul în care unii dintre ei au continuat să încalce măsurile în vigoare, deși au fost amendați. Din acest motiv, se apelează la o sancțiunea contravențională complementară.

”Sancțiunea contravențională complementară este închiderea pe 15 zile, respectiv 30 de zile, a sediului principal sau secundar, în care operatorul desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite, respectiv desfășoară activitatea suspendată temporar. Aplicarea sancțiunii contravenționale complementare se va materializa prin afișarea, în primă fază, la loc vizibil, de la intrare, a mesajului că spațiul este închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19, cu mențiunea expresă a datei până la care este valabilă această sancțiune. Ulterior, nerespectarea sancțiunii contravenționale complementare se va materializa prin aplicarea pentru durata rămasă de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu”, a spus ministrul.

Peste 6.600 de cazuri de COVID-19, în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 6.651 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, din 30.233 de teste RT-PCR (19.207 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.026 la cerere) și 11.746 de teste rapide antigenice efectuate. Bilanțul, de la începutul pandemiei de coronavirus în țară, a crescut la 919.794 de cazuri de COVID-19. În total, 825.208 pacienți au fost declarați vindecați.

Pe de altă parte, s-au înregistrat alte 140 de decese în rândul pacienților cu COVID-19. Bilanțul negru a crescut la 22.719 de decese. În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.336. Dintre acestea, 1.348 sunt internate la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...