Vlad Voiculescu, nominalizat iar pentru funcţia de ministru al Sănătăţii? „Nu e o funcție de care să mă agăț”

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 19.04.2021, 18:38
Vlad Voiculescu, nominalizat iar pentru funcţia de ministru al Sănătăţii? „Nu e o funcție de care să mă agăț”

Demis, dar tot cu el? Vlad Voiculescu, nominalizat iar pentru funcția de ministru al Sănătății? Noile sale declarații ar putea arunca în aer tensiunile deja uriașe dintre liberali și cei din tabăra USR-PLUS. Cu toate că a susținut că nu este o funcție de care să se agațe, Voiculescu a lăsat să-i „scape” un detaliu important.

Vlad Voiculescu, nominalizat iar pentru funcţia de ministru al Sănătăţii?

USR-PLUS ar putea da o lovitură dură partenerilor de guvernare. Vlad Voiculescu, nominalizat iar pentru funcția de ministru al Sănătății, la mai puțin de o săptămână de când a fost demis de premierul Florin Cîțu? După ce a reacționat, public, la aproape două zile după ce a fost înlăturat din fruntea Ministerului, Voiculescu pare să facă acum turul emisiunilor. Într-un interviu acordat Europa FM, politicianul a dat de înțeles că, în ciuda faptului că nu este o funcție de care să se agațe, nu exclude nicio variantă, mai ales dacă aceasta va fi decizia partidului din care face parte și pe care îl reprezintă. Invitat la „România în direct”, Voiculescu a explicat că, din punctul său de vedere, viitorul ministru al Sănătății trebuie să schimbe modul în care se ocupă funcțiile din sistemul sanitar:

„Suntem una dintre puținele țări unde există aceste contracte pe viață. Nu numai dacă aș reveni, o să propun oricum. Și USR PLUS, prin noul ministru, că o să fiu eu sau altul, cu siguranță trebuie să o facă”, a spus Voiculescu.

Întrebat dacă există vreo șansă să revină la Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat: „Da, eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă”. Cu toate astea, a ținut să precizeze că nu este genul de persoană care să se agațe de funcții.

„Dincolo de asta, nu e o funcție de care să mă agăț și, în general, nu o să mă agăț de funcții. Dar, USR PLUS are niște lucruri de făcut în Sănătate”, a adăugat el.

Motivul pentru care Vlad Voiculescu vrea sa ajunga iar ministru al Sanatatii. “Lucrurile sunt neterminate”
Vlad Voiculescu a fost demis din fruntea Ministerului Sănătății

Voiculescu: „Eu sunt în continuare şocat”

Voiculescu s-a declarat șocat de demiterea sa, mai ales în contextul în care a fost unul dintre cei mai mari susținători al premierului Florin Cîțu, întrucât este tânăr, cu experienţă internaţională. Mai mult, a afirmat că a avut o relație „chiar bună” cu liberalul însă nu știe ce s-a întâmplat pe parcurs.

„Cred că trebuie să mai treacă nişte timp ca să-mi dau seama de nişte lucruri, eu sunt în continuare şocat. Am fost unul dintre marii susţinători ai domnului Cîţu (…) Nu pot să contesc că relaţia şi colaborarea nu a mers rău. Am avut o colaborare cel puţin decentă până aş spune chiar bună până la un moment dat. Nu-mi dau seama care au fost lucrurile, care au fost presiunile, care au fost argumentele care l-au adus aici. De la un punct încolo nu mi-a mai răspuns la telefon şi pentru mine a fost o surpriză totală”, a declarat, duminică, la Pro TV PLUS, Vlad Voiculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...