Vlad Voiculescu a trecut la atacuri dure după ce a fost demis. Florin Cîțu, luat la țintă. ”Își bate joc”

Nicu Stan 16.04.2021, 12:27
Vlad Voiculescu a trecut la atacuri dure după ce a fost demis. Florin Cîțu, luat la țintă. ”Își bate joc”

Vlad Voiculescu a trecut la atacuri dure după ce a fost demis. Florin Cîțu, luat la țintă de către ministrul revocat al Sănătății. Ce a putut să spună despre el, citiți în articolul de mai jos.

Vlad Voiculescu, atac dur la premier. ”Florin Cîțu nu e premierul de care România are nevoie”

Vlad Voiculescu, ministrul revocat din fruntea ministerului Sănătății, a trecut la atacuri dure la adresa premierului Florin Cîțu. Vlad Voiculescu l-a atacat dur astăzi pe prim-ministrul Florin Cîțu, în prima declarație de presă după demiterea sa din funcția de ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu a început discursul mulțumind celor care au fost alături de el în timpul mandatului de 113 zile în fruntea ministerului Sănătății, după care a spus că a greșit atunci când a așteptat decență din partea unor politicieni și din partea unei părți a presei.

Vlad Voiculescu sare la gatul lui Florin Citu
Vlad Voiculescu sare la gatul lui Florin Citu

Vlad Voiculescu a crezut că am ieșit din epoca epoleților

”Am crezut că premierul numit de o coaliție nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru rațiuni politice. Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, cred că și aici m-am înșelat. Ne-am pomenit cu un Corp de Control care a aruncat în spațiul public lucruri neîntâlnite în lumea civilizată. Un guvern, un premier care dă un semnal că dacă vrei să aperi interesul public, dacă vrei transparență, trebuie să te temi, pentru că dacă deranjezi pe cine nu trebuie, un sistem de privilegii, atunci sistemul va acționa împotriva ta cu tot ce are.

Ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe, pe care nu a cunoscut-o și își permite să o ”ievalueze”, exact ca Tudorel Toader acum câțiva ani. La fiecare pas, oriunde te uiți în sistemul de sănătate, la fiecare pas, găsești oameni puși de un partid sau altul. Majoritatea posturilor de la DSP-uri, din spitale, sunt oameni numiți politic, care răspund comenzilor politice. E cea mai mare problemă a sistemului de sănătate”, a declarat Vlad Voiculescu.

Cifrele decedaților de covid, modificate

În continuare, Vlad Voiculescu a continuat atacul la premier dar și la PNL, susținând în continuare că cifrele raportate la morții covid au fost modificate.

”O să-l rog pe domnul ministru interimar, care ocupă funcția de prim-ministru, să revadă metodologia făcută în guvernarea partidului domniei sale cu privire la raportarea deceselor din spitalele Covid. Să fie clarificate aceste lucruri pentru că sunt direct legate de ce s-a întâmplat în această guvernare.

România nu are nevoie de un premier ca Florin Cîțu

Nu aș vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reușit să documentăm. Investigația pe care am început-o arată diferențe fundamentale între ceea ce se raportează și datele reale. Există diferențe între decesele raportate și cele reale, sunt mai puține decese.

Vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie schimbată. Am venit după un an de guvernare liberală și unele lucruri trebuiau ajustate. Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu nu e premierul de care România are nevoie în acest moment, prin felul în care înțelege să ia decizii”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe