Vlad Voiculescu a dezvăluit vinovatul pentru faptul că medicii de la centrele de vaccinare nu și-au primit banii. ”Eu am aflat ieri”

Ana Anitoiu 16.03.2021, 21:23
Vlad Voiculescu a dezvăluit vinovatul pentru faptul că medicii de la centrele de vaccinare nu și-au primit banii. ”Eu am aflat ieri”

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a dezvăluit vinovatul pentru faptul că medicii de la centrele de vaccinare anti-COVID-19 nu și-au primit banii ce le sunt datorați. El a precizat că a aflat abia luni că există această problemă.

Vlad Voiculescu, despre vinovatul pentru faptul că medicii de la centrele de vaccinare nu și-au primit banii

Mai exact, ministrul Sănătății a spus că plățile către medicii de la centrele de vaccinare anti-COVID-19 din țară au început să se facă, iar pentru întârzierea existentă în acest proces este vinovat un funcționar public.

”Banii au fost ceruți ieri. Plățile au început să se facă. Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Există o întârziere, am evaluat. Cine este de vină? Un funcționar public este de vină. Câteodată există întârzieri și luăm măsuri să nu mai fie aceste întârzieri. Trebuia să completeze o hârtie. Eu am aflat ieri”, a spus Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a dezvaluit vinovatul pentru faptul ca medicii de la centrele de vaccinare nu si-au primit banii. ”Eu am aflat ieri”
Vlad Voiculescu

Florin Cîțu, mesaj critic referitor la Ministerul Sănătății

În cursul zilei de marți, prim-ministrul Florin Cîțu a criticat Ministerul Sănătății referitor la întârzierea plăților pentru personalul medical din centrele de vaccinare anti-COVID-19 din țară. Premierul a precizat că banii vor ajunge în câteva zile și a menționat că ”s-a întârziat nepermis de mult”.

”Am cerut ieri domnului Gheorghiță o informare, a trimis o notificare către Ministerul Sănătății, ministerul Sănătății a spus că se va face plata în următoarele zile, dar a întârziat nepermis de mult”, a spus Florin Cîțu.

Valeriu Gheorghiță, despre întârzierea plății către medicii de la centrele de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, luni, că niciun medic din centrele de imunizare împotriva coronavirusului nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

Mai târziu, Ministerul Sănătății a transmis că banii pentru personalul medical de la centrele de vaccinare anti-COVID-19 se vor da începând cu săptămâna viitoare. În plus, ministerul a anunțat că vor fi plătite și cheltuielile de organizare a centrelor de imunizare.

Evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, au fost imunizate 1.531.482 de persoane. Dintre acestea, 59.984 au fost vaccinate în ultimele 24 de ore – 44.299 cu prima doză și 15.686 cu cea de-a doua. În total, până în prezent, au primit prima doză Pfizer 528.560 de oameni și alți 670.503 au primit și rapelul. În ceea ce privește serul Moderna, rapelul a fost făcut unui număr de 68.139 de persoane, iar prima doză unui număr de 18.256 de persoane. Cu AstraZeneca au fost vaccinate 246.024 de persoane, prima doză.

De asemenea, conform datelor oficiale, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România s-au înregistrat 7.595 de reacții adverse. Adică o rată de 3,3 la 1.000 de doze administrate. Dintre acestea, cele mai multe, 6.771, au fost de tip general, iar restul de tip local. În rândul persoanelor vaccinate cu Pfizer au fost raportate 4.139 de efecte adverse. Alte 3.009 au fost raportate la cei vaccinați cu AstraZeneca, iar alte 447 la persoane imunizate cu serul Moderna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI