EXCLUSIV

Vlad Miriță, de la Eurovision la ferma animalelor. Cum se descurcă în ogradă soția fotomodel. EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Alexandru Puiu 30.05.2021, 17:02

Talentatul tenor Vlad Miriţă, care a reprezentat România, alături de Nico, la Eurovision, ediția din 2008, și-a dedicat mare parte a timpului, în pandemie, fermei de lângă Târgoviște. Artistul ne-a povestit, pentru impact.ro, despre pasiunea pentru grădinărit și pentru creșterea animalelor, dar și despre noile proiecte muzicale.

Coronavirusul la transformat pe Vlad Miriță. Din cauza pandemiei, artistul a ajuns fermier

Tenorul Vlad Miriță este căsătorit cu Maria, fost fotomodel, cu care are un fiu, pe Iustin, în vârstă de trei ani şi jumătate. Ajutat de frumoasa lui soție, Vlad muncește toată ziua în ogradă.

“Totul a venit din nostalgia pe care o port încă de mic copil naturii, fânului, animalelor. Am avut bucuria de a-mi petrece copilăria la ţară şi ca mulţi alţi copii am trecut şi prin asta, cu totul specială. Cum săream dintr-o casă părintească în alta, mă refer aici fie la bunicii din partea mamei, fie la cei din partea tatălui, realizaţi prin ce lume minunată am avut şansa să trec!”, îşi începe firul amintirilor cel care ne-a reprezentat cu cinste la Eurovision, în 2008, alături de Nico.

Vlad Mirita si Maria, sotia sa
Vlad Mirita si Maria, sotia sa

La ferma lui crește pui, curcani și porci

Vlad deține o fermă de animale în judeţul Dâmboviţa, unde locuiesc părinţii lui.

“Tata vine din Voineşti, patria merelor, ştie oricine. Mama, din Urseiu, o comună submontană la graniţa dintre Dâmboviţa şi Prahova, unde poţi întâlni o natură ca-n basme. Aşa că ferma va fi aici. Nu poartă încă un nume, dar în câteva săptămâni va fi gata de lucru. Şi poate va fi şi botezată, vom vedea!”, adaugă Vlad Miriţă. La ferma lui creşte în special pui, curcani şi porci, deşi în copilărie a avut cai şi vaci.

A fost vegan întărit: ”M-am lăsat după o răceală!”

El se amuză pe seama perioadei în care se lăuda că e vegan. Ba chiar unul înrăit.

“Cam un an şi jumătate am fost vegan. Mi-am schimbat alimentaţia, am traversat toate etapele, ca la carte, fiindcă îmi place să mă documentez foarte bine, înainte să mă apuc de o treabă sau de alta. Eu, un gurmand din fire, vegan. Vă daţi seama! Dar, s-a întâmplat să răcesc zdravăn şi asta a făcut să-mi schimb decizia. Pur şi simplu, mi-am sunat mama, într-una dintre zilele acelea chinuitoare, şi i-am spus: Te rog, taie o găină, şi fă o supă, de care ştii doar tu, că nu mai rezist!. Aşa s-a încheiat cu perioada mea de convieţuire cu veganismul. Din cauza unei răceli zdravene!”.Vlad Miriţă a discutat pe tema fermei nu doar cu părinţii și cu soţia, ci şi cu prietenii: “La început, nu m-au ascultat cu atenţie. În ultima perioadă, însă, sunt mult mai atenţi şi m-am trezit chiar că unii dintre ei vor să cumpere produse de la viitoarea mea fermă. Povestea asta cu animalele capătă contur din ce în ce mai clar la noi, iar asta nu poate decât să mă bucure!”.

Colaborează cu Raluca Blejușcă, fostă ”Angels”

Cântăreţul nostru are planuri mari şi pe plan artistic. El a bătut palma cu Raluca Blejuşcă, fostă “Angels”, iar cei doi vor forma un duet. Şi-au încercat “puterile” pe post de Andrea Bocelli şi Celine Dion, interpretând cu pasiune celebra piesă “The prayer”. Va urma o altă melodie, scrisă de un compozitor italian în vogă, în care versurile ar putea fi cântate şi în limba română.