Vizita lui Biden la Seul, umbrită de doi agenți ai Secret Service. Au agresat în stare de ebrietate un sud-coreean

Mihnea Tălău 20.05.2022, 18:10
Vizita lui Biden la Seul, umbrită de doi agenți ai Secret Service. Au agresat în stare de ebrietate un sud-coreean

Doi agenți ai serviciilor secrete americane care lucrau la călătoria lui Joe Biden în Asia au fost trimiși acasă după ce unul dintre ei a fost acuzat că a agresat în stare de ebrietate un sud-coreean cu o zi înainte de sosirea președintelui la Seul, au anunțat autoritățile.

Paznicii lui Biden luați în colimator de șefii din Secret Service

Un oficial al poliției din districtul Yongsan a declarat pentru Reuters că unul dintre agenți a fost arestat în primele ore ale zilei de joi, după ce s-a luat la bătaie din cauza unui taxi.

Un oficial american a contestat faptul că individul a fost reținut sau arestat, spunând doar că a fost „investigat” de oficialii sud-coreeni. Oficialul a precizat că celălalt agent implicat în dispută nu a fost investigat pentru abateri.

Secret Service are cunoștință de un incident în afara serviciului în care au fost implicați doi angajați și care poate constitui o potențială încălcare a politicii. Indivizii vor fi imediat readuși la postul de serviciu și vor fi puși în concediu administrativ. Nu a existat niciun impact asupra călătoriei viitoare”, a declarat Anthony Guglielmi, purtător de cuvânt al agenției.

Incidentul a avut loc în fața hotelului Grand Hyatt, unde Biden urma să se cazeze în timp ce își începe călătoria din 20-24 mai în Coreea de Sud și Japonia. Biden a sosit la Seul vineri seara.

Agenții serviciului secret american, recunoscuți pentru comportament neadecvat în străinătate

Oficialul poliției sud-coreene nu a dat numele sau alte informații despre suspect.

Secret Service este agenția americană care îl păzește pe președinte și Casa Albă. Membrii Secret Service au fost periodic implicați în trecut în incidente legate de comportamente neadecvate în străinătate.

În 2012, 11 agenți Secret Service au fost trimiși acasă din Columbia pentru presupuse „abateri” care au implicat dispute cu prostituate înainte de o vizită a președintelui de atunci, Barack Obama.

TV Chosun, un post de televiziune sud-coreean care a relatat primul incidentul din Seul, a declarat că suspectul avea în jur de 30 de ani și a fost arestat după ce un coleg de hotel a sunat la poliție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...