Viteză maximă de 60 km/h pe o autostradă din România. Şoferii trebuie să afle de schimbare

Nicu Stan 27.10.2021, 20:08
Viteză maximă de 60 km/h pe o autostradă din România. Şoferii trebuie să afle de schimbare

S-a stabilit viteză maximă de 60 de kilometri la oră pe o autostradă din România. Autoritățile efectuează lucrări de reparație la carosabil, astfel încât, în zonă s-au impus restricții de circulație de care șoferii trebuie să afle neapărat.

Lucrări de reparație la carosabilul unei autostrăzi din România. Unde se circulă cu doar 60 de kilometri la oră

Se fac lucrări de reparație la carosabilul unei autostrăzi din România, astfel că au fost impuse restricții de circulație de maxim 60 de kilometri la oră.

Autostrada Soarelui se regăsește în această situație, unde pe mai multe porțiuni de drum se circulă cu doar 60 de kilometri la oră, din cauza lucrărilor care se efectuează la carosabil.

Se fac lucrari la carosabilul A2, fapt care duce la restrictii de circulatie
Se fac lucrari la carosabilul A2, fapt care duce la restrictii de circulatie

Trafic deviat

Astfel, până la finalul lunii noiembrie, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 31+500 de metri-36+150 de metri, traficul se desfăşoară deviat de pe sensul către Bucureşti (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu limită de viteză de 60  de kilometri la oră.

Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabilului. În plus, a fost închis şi nodul rutier de la kilometrul 35 care face accesul la şi dinspre localităţile Fundulea şi Nana, judeţul Călăraşi, pe sensul Constanţa-Capitală.

Restricții până în decembrie

Până la jumătatea lunii decembrie a acestui an, se aplică o restricţie de circulaţie pe sensul către București al autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 13+300 de metri-13+360 de metri, în localitatea Glina, judeţul Ilfov, pentru a permite realizarea unui pilon pentru autostrada A0. Astfel, traficul se desfăşoară doar pe banda a doua de circulație.

Deasemenesa, începând din data de 1 octombrie 2021, în vederea executării lucrărilor de reparaţii pe Podul Borcea, localizat pe autostrada A2, la km 149+680 de metri, se închide calea 1 de rulare, Bucureşti-Constanţa, traficul rutier fiind deviat pe calea 2, Constanţa-Bucureşti, unde se va circula în ambele sensuri pe sectorul cuprins între kilometrii 144+250 de metri-46+883 de metri.

Sfaturi pentru șoferii care tranzitează zona

În plus, şi pe tronsonul kilometric 160+160 de metri-156+933 de metri, traficul se desfăşoară deviat de pe sensul către Capitală (calea 2) pe sensul către Constanța (calea 1), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu limită de viteză de 60 de kilometri la oră.

Restricția este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile. De asemenea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, șoferii sunt rugați să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între mașini şi să se asigure la schimbarea direcţiei de deplasare.

Urmăriți Impact.ro și pe