Vitali Klitschko a cerut ajutor după ce Rusia a atacat Ucraina. „E nevoie de sancțiuni dureroase”. Mesaj plin de emoție al Elenei Svitolina

Sorin Barbu 24.02.2022, 11:29
Vitali Klitschko a cerut ajutor după ce Rusia a atacat Ucraina. „E nevoie de sancțiuni dureroase”. Mesaj plin de emoție al Elenei Svitolina

Ucraina trece prin momente dramatice. Vladimir Putin a dat ordinul de atac și trupele Federației Ruse și-au început ofensiva furibundă din patru direcții. Se folosesc rachete, tancuri, avioane și vase de luptă. Exploziile s-au auzit și în jurul capitalei, iar oamenii au început să părăsească localitatea. Fostul campion mondial de box, Vitali Klitschko- primar al orașului Kiev- a acordat un interviu prin care a cerut ajutorul comunității internaționale.

Vitali Klitschko strigă după ajutor

Ceea ce părea un scenariu SF în anul 2022 s-a transformat într-un adevăr crud și dureros. Vladimir Putin și-a urmărit pas cu pas planul și a decis să atace Ucraina.

Pentru asta avea nevoie de un motiv și i-a fost „oferit” de cei care conduc republicile separatiste din Lugansk și Donețk, recunoscute acum două zile de Federația Rusă. Aceștia au cerut ajutorul și rușii s-au grăbit imediat „să aducă pacea” și au atacat Ucraina. Trupele au intrat prin patru puncte de frontieră, unul dintre acestea fiind la granița cu Belarus, țară ce participă la această agresiune.

În Kiev s-au auzit explozii în timpul nopții, iar aeroportul a fost evacuat. Jurnaliștii relatează că mulți oameni încearcă să părăsească orașul, iar cozile de mașini se întind pe mulți kilometri. Primarul orașului este Vitali Klitschko, fost campion mondial la box. A acordat un interviu în care a vorbit despre agresiunea Rusiei și a cerut ajutor pentru țara lui.

„Situația de la Kiev este deocamdată sub control, dar desigur că oamenii sunt speriați. Suntem în război și luptăm pentru țara noastră, dar avem nevoie imediat de sprijinul lumii întregi. E nevoie de sancțiuni cu adevărat dureroase împotriva Rusiei!”, a spus Klitschko, citat de Bild.

Mai mulți sportivi și-au arătat indignarea după ce Ucraina a fost atacată și au lansat mesaje emoționante. Jucătoarea de tenis Elena Svitolina, locul 15 în clasamentul WTA, nu a avut puterea să scrie decât două cuvinte: „Nu pot…” A atașat acestei postări mai multe emoticoane prin care arată că îi plânge inima după ce țara ei a fost atacată.

În Ucraina atacată se află și Mircea Lucescu. Antrenorul lui Dinamo Kiev aflase din presă că se pregătește un atac de proporții, dar nu a vrut să plece din oraș, așa că evenimentele l-au prins în cantonament cu jucătorii.

 

Urmăriți Impact.ro și pe