Visul neîmplinit al Simonei Halep. În 2022 va putea să devină realitate. „Am suferit foarte mult”

Andrei Cezar 27.12.2021, 14:09
Visul neîmplinit al Simonei Halep. În 2022 va putea să devină realitate. „Am suferit foarte mult”

Simona Halep se pregătește pentru începutul noului sezon și trage tare în Australia pentru a fi într-o formă cât mai bună la Grand Slam-ul de la Antipozi. Pentru acest lucru ea și-a anunțat participarea la încă două turnee premergătoare competiției de Mare Șlem: Melbourne și Sydney.

Însă marele vis al sportivei din Constanța pentru 2022 este să câștige un trofeu major pentru România. Ea va face parte din echipa de Fed Cup pentru barajul cu Polonia din aprilie anul viitor.

Șansa ca visul Simonei Halep să se împlineaască în 2022

Simona Halep este nerăbdătoare să joace pentru România, după ce anul acesta a fost nevoită să se retragă din duelul cu Italia, din cauza unor probleme la umăr. Individual, Simona și-a atins toate obiectivele pe care și le-a propus în carieră. A câștigat nu unul ci două turnee de Grand Slam (Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019) și a fost lider al clasamentului WTA nu mai puțin de 64 de săptămâni.

Sportiva noastră are însă și un mare regret. Acela că nu a putut câștiga până acum un trofeu important pentru România. Ea a reprezentat ultima dată țara la Cupa Billie Jean King în 2019, însă din nefericire „tricolorele” au pierdut atunci calificarea în finală după o confruntare cu Franța, 2-3.

Barajul pentru turneul final se va juca în Polonia și este programat în perioada 15-16 aprilie 2022. Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep, va fi căpitanul nejucător al României.

Da, îmi este foarte drag domnul Dobre și mă bucur tare mult că este căpitan. Echipa este una puternică, cu cele mai tari jucătoare din România, și am încredere mare că putem să câștigăm acest meci.

100% joc (n.r. – în confruntarea cu Polonia). Chiar am spus înainte ca domnul Dobre să fie căpitan. Îmi doresc tare mult să câștigăm, am avut noroc că ne-am calificat direct pentru baraj. Cred cu tărie că avem șanse să ne calificăm la turneul final.

Am suferit foarte mult că am pierdut acel meci (n.r. – în 2019, cu Franța). Visam că avem șansa să luăm trofeul, însă nu s-a întâmplat. Mai încercăm”, a spus Simona Halep.

Obiectivul Simonei Halep pentru 2022: „Vreau să ajung din nou în Top 10”

Sportiva în vârstă de 30 de ani este pregătită să participe la toate cele trei turnee din Australia de la începutul noului sezon. Ea va fi prezentă la Melbourne (4-9 ianuarie) și Sydney (10-15 ianuarie) și la Australian Open (17-30 ianuarie).

O să joc toate cele trei turnee, pentru că vreau să am meciuri multe. N-am jucat prea mult anul acesta şi vreau să încep să simt meciurile oficiale. Aşteptări am, pentru că m-am antrenat foarte bine. Am avut cinci săptămâni de pregătire foarte bune, dar în tenis niciodată nu se ştie. Mă voi duce acolo cu încredere şi ce o fi, o fi.

A fost un an greu. Acum trebuie să văd cum o să fie acesta, pentru că nu pot să spun ca în anii trecuţi că sigur voi face treabă, pentru că sunt pregatită psihic şi fizic. Sunt pregătită, dar nu ştiu ce va fi. Visul meu e să ajung din nou în Top 10.”, a mai spus Simona Halep.

Urmăriți Impact.ro și pe