Viscolul a făcut prăpăd pe șosele. Șoferi blocați pe drum, din cauza gheții. Au sunat de urgență la 112

Elena Avramescu 18.01.2022, 11:05
Viscolul a făcut prăpăd pe șosele. Șoferi blocați pe drum, din cauza gheții. Au sunat de urgență la 112

Din păcate, vremea rea nu se opresște curând, astfel că vântul va continua să sufle cu putere și astăzi. Tocmai de aceea, în urmă cu puțin timp, a intrat în vigoare o nouă atenționare cod galben, care este valabilă până la ora 20 și vizează o mare parte din țară. Mai precis, alerta vizează zona de munte, estul, centrul, sud-estul și sudul țării.

Viscolul a făcut prăpăd pe șosele

În zonele cu altitudini mari, vântul va continua să sufle cu putere și chiar va ninge viscolit deoarece va atinge viteze de 110 km/h, iar în zonele mai joase de relief, vor fi rafale de până la 80 km/h. În plus, în cursul zilei de marți vor fi prezente ninsori în nord, centru si est, însă pe zone mici.

În cursul zilei de miercuri, vântul nu va mai fi așa puternic, însă vor mai fi posibile ninsori slabe doar în zona Carpaților Orientali.

Joi se anunță o zi caldă în cea mai mare parte a țării, însă după orele amiezii, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile intracarpatice, iar la munte va ninge și la altitudini mari vor fi rafale de peste 100 km/h.

Viscolul a facut prapad pe sosele
Viscol

Vineri se schimbă situația, când vremea va intra într-un proces de răcire. Astfel că va ninge slab în nord-vest, în zonele montane și submontane, iar în Dobrogea va fi lapoviță.

Chiar și în Capitală vântul va fi puternic, va sufla cu 40 de km/h și va amplifica senzația de frig, iar maxima de astăzi se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Șoferii din Maramureș au așteptat cu orele ca să vină drumarii în ajutor

Probleme mari în județul Maramureș, unde mai multe camioane au rămas blocate pe drum, din cauza gheții. Cu toate că se aflau în apropierea reședinței de județ, șoferii au așteptat chiar și 4 ore intervenția drumarilor, care au împrăștiat material antiderapant.

Drumul care leagă localitatea Groși de municipiul Baia Mare a devenit un adevărat patinoar pentru mașini, iar vreme de două ore niciun utilaj de deszăpezire nu a putut să intervină. Șoferii au fost nevoiți să facă drift-uri pe șosele, iar deoarece drumarii au luat măsuri după câteva ore, șoferii au reclamat situația la 112. Poliția a anunțat că o sa ia măsuri împotriva autorităților locale și județene.

„Sunt 34 de utilaje care acționează pe sectoarele de drumuri naționale. Am avut probleme si cu anumite TIR-uri care au fost nevoite să oprească pe partea dreaptă sau să rămână în trafic”, a spus Dan Bucă, purtător de cuvânt al Prefecturii Maramureș.

După un interval de aproximativ 4 ore, circulația a fost reluată, iar drumurile au fost curățate în totalitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...