Virgil Musta, despre situaţia covid-19 din spitale. 98% dintre cei internați sunt nevaccinați

Nicu Stan 21.09.2021, 10:33
Virgil Musta, despre situaţia covid-19 din spitale. 98% dintre cei internați sunt nevaccinați

Medicul timișorean Virgil Musta a vorbit despre situaţia actuală adusă de valul patru al pandemiei de coronavirus. Celebrul medic susține că 98% dintre cei internați acum, în valul patru al pandemiei, sunt persoane nevaccinate.

Virgil Musta, despre valul 4 al pandemiei: ”Contagiozitatea acestei tulpini de virus este foarte mare”

Românii care ajung în spital în valul 4 al pandemiei au forme ceva mai severe decât cei din valurile trecute, iar 98% dintre aceștia sunt persoane nevaccinate, spune medicul timișorean Virgil Musta.

De asemenea, numărul de paturi în zona pentru coronavirus a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a fost suplimentat, după ce în ultimele zile a avut loc o explozie de îmbolnăviri.

In Timis nu mai sunt locuri la ATI
In Timis nu mai sunt locuri la ATI

Spitalele se umplu repede de pacienți infectați cu covid

”Această creștere în progresie geometrică este undeva așteptată din partea specialiștilor, deoarece contagiozitatea acestei tulpini de virus este foarte mare. Acest lucru face ca, pe de o parte, numărul de îmbolnăviri să crească rapid.

Pe de altă parte, acest lucru duce la umplerea rapidă a spitalelor. Secțiile de terapie intensivă lucrează, mare parte, la capacitate maximă și probabil că suntem în continuare pe panta ascendentă a acestui val, ceea ce înseamnă că va crește în continuare acest număr de îmbolnăviri”, a spus Virgil Musta la Digi24.

Coronavirusul, mai periculos în valul patru

Celebrul medic spune că virusul ucigaș este mai periculos în valul patru al pandemiei, precum și mai contagios, dovadă fiind numărul mare de îmbonărviri din ultimul timp.

”Evoluția acestor cazuri este puțin mai severă decât a celor din celelalte valuri, iar datorită contagiozității foarte mari crește numărul celor care necesită internare în spital”, a adăugat Virgil Mustea.

În Timiș nu mai sunt locuri la ATI

În plus, medicii timișoreni se vaită că în Timiș nu mai sunt nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.

”În ultimele zile a fost o explozie, practic, de pacienți infectați cu Sars CoV 2 care au ajuns la noi, având forme moderate, dar și severe. Nu puțini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiți să extindem zona roșie și am introdus alte câteva saloane de la boli infecțioase.

Pacienți mutați din saloane

Pacienții care erau în acele saloane până acum au fost mutați intr-o zonă albă de pe o altă secție. Pentru asta am reorganizat Secția de Pneumologie. Vrem să o păstrăm albă. Nu ne putem permite să neglijăm pacienții cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme.

La etajul 1 vor fi tratați atât pacienții cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar și cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi tratați pacienții cu TBC. Nu vom renunța la paturile din zona albă în care trebuie să tratăm pacienții cu afecțiuni pulmonare care necesită internare”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie dr. Victor Babeș Timișoara, conform Mediafax.