Viorica Dăncilă, prima reacție după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură: “Au fost și colegi care au trădat!”

Sursa foto: INQUAM_Photos_George_Calin

Viorica Dăncilă a avut prima reacție, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. Șefa Guvernului demis a făcut declarații pe holul Parlamentului, imediat după anunțul oficial.

Guvernul a fost demis, joi, prin moțiune de cenzură. Șefa Guvernului a făcut primele declarații pe holul Parlamentului.

“Vom intra în turul al doilea, candidatura la prezidențiale merge înainte, sâmbătă vom avea lansarea candidatului. Eu sunt convinsă că oamenii vor face comparație între ceea ce va face Guvernul PSD și ce vor face ceilalți. Toate partidele s-au unit, au fost și colegi din PSD care au trădat. Nu e o problemă, plecăm cu datoria îndeplinită. Le doresc celorlalți să vină în plen cât mai repede cu o echipă nouă. Guvernul e demis. Îmi doresc ca președintele să numească cât mai repede un nou premier, chiar și azi”, a fost primele cuvinte ale Vioricăi Dăncilă.

Prima reacție a premierului Dăncilă după demiterea Guvernului

Premierul demis Viorica Dăncilă a ascultat cu atenție anunțul oficial privind rezultatul moțiunii de cenzură. A părut că oftează de mai multe ori, apoi și-a lucrurile și a părăsit plenul Parlamentului.

A stat de vorbă cu jurnaliștii pe holurile Parlamentului.

Viorica Dăncilă a spus că nu va demisiona de la șefia PSD după votul de la moțiunea de cenzură și că merge mai departe cu candidatura la prezidențiale.

“Vom veni cu un program la prezidențiale. Nu mă tem decât că vom pierde încrederea românilor, nu regret că nu am venit la vot pentru remaniere. Președintele trebuia să respecte decizia CCR. De ce era să vin cu remanierea când exista moțiunea de cenzură? Am vorbit despre Secția specială: nu cred că cineva trebuie să intervină în justiție. Secția nu trebuie desființată prin OUG. Rămân la șefia PSD, nu am cum să fac un pas în spate și nu voi face un pas în spate, am ținut echipa unită după europarlamentare”, a adăugat Viorica Dăncilă.