Viorica Dăncilă mai bagă o fisă: cine se află pe noua listă de miniștri trimisă la președintele Klaus Iohannis

Ciprian Ioana 11.09.2019, 16:51
Viorica Dăncilă mai bagă o fisă: cine se află pe noua listă de miniștri trimisă la președintele Klaus Iohannis

Criza guvernamentală e departe de a se fi încheiat. Premierul Viorica Dăncilă mai face o încercare și îi trimite lui Klaus Iohannis o nouă listă cu șase miniștri pentru portofoliile vacante și pentru cele fără titulari. Șefa Guvernului face orice pentru a evita un vot în Parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va mai face o încercare la președintele Klaus Iohannis. După ce primele propuneri au fost refuzate de șeful statului, Viorica Dăncilă a mai întocmit o listă cu noi propuneri pe care o trimite la Palatul Cotroceni.

Pe listă se află și trei parlamentari pe care i-a convins să-i întoarcă spatele lui Călin Popescu Tăriceanu și să se alăture echipei guvernamentale. Printre ei se numără și Grațiela Gavrilescu, propusă acum pentru funcția de ministru al Mediului, portofoliu de unde își dăduse demisia.

Numai că totul stă acum în pixul președintelui Klaus Iohannis. El poate refuza și noile propuneri. Și atunci, premierul nu prea mai are spațiu de manevră.

Cine sunt noii miniștri propuși de Viorica Dăncilă

Viorica Dancila atac la adresa lui Klaus Iohannis in prima sedinta de Guvern fara ALDE

În acest moment, în Guvernul Dăncilă au rămas vacante trei portofolii, ca urmare a plecării ALDE de la guvernare: Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul.

De asemenea, alte trei ministere sunt conduse de interimari: Interne, Educație și vicepremierul pentru probleme economice.  Printre nominalizați se numără trei nume racolate din curtea ALDE și alte trei propuneri de la PSD.

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante. Am toată aprecierea pentru cei din ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabulitate și au decis să respecte votul românilor din 2016 și au decis să rămânem împreună. Este important să continuăm guvernarea. Sper ca de această dată domul președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României și să nu blocheze propunerile. E important să dăm dovadă de responsabilitate și dincolo de lupta politică trebuie să primeze interesul României și al românilor”
Viorica Dăncilă, premierul României

Lista completă a noilor miniștri propuși de Viorica Dăncilă:

  • Grațiela Gravilescu (ALDE)- Ministerul Mediului
  • Ion Cupă (ALDE)- Ministerul Energiei
  • Alexandru Băișanu (ALDE) – Relația cu Parlamentul
  • Camelia Gavrilă – Ministerul Educației
  • Dan Chirilă – Ministerul de Interne
  • Dan Matei (consilierul lui Dăncilă) – vicepremier pentru probleme economice

Citește AICI Cum încearcă Meleșcanu să-i sape groapa lui Tăriceanu și să răsplătească PSD