Viorica Dăncilă, declarații neașteptate despre eșecul aderării la Schengen. Lecția pe care i-o dă lui Klaus Iohannis. „Nu trebuie să stea cu capul plecat”

Badea Violeta 12.12.2022, 19:50
Viorica Dăncilă, declarații neașteptate despre eșecul aderării la Schengen. Lecția pe care i-o dă lui Klaus Iohannis. „Nu trebuie să stea cu capul plecat”

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a reacționat după ce țara noastră a ratat aderarea la Schengen. Austria și Olanda au votat joi, pe data de 8 decembrie, la Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării țării noastre și a Bulgariei la acest spațiu. Iată ce i-a transmis fosta membră a Partidului Social Democrat lui Klaus Iohannis!

Ce i-a transmis Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis după ce România a ratat aderarea la Schengen

Săptămâna trecută, pe data de 8 decembrie, România a ratat aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria și Olanda au votat negativ pentru intrarea țării noastre în acest spațiu, cea din urmă menționând că a votat la pachet pentru respingerea României și Bulgariei, deși susținea țara noastră.

Astfel, votul negativ al Austriei i-a deranjat cel mai tare pe români. În țară s-a declanșat o acțiune de boicot la adresa firmelor austriece, însă Viorica Dăncilă dă de înțeles că de vină ar fi, mai degrabă, liderii țării. Iată ce mesaj a avut pentru șeful statului.

„Arta politică în instituțiile Europene o reprezintă negocierea. Acesta este primul pas, trebuie să nu stai cu capul plecat și să lupți pentru interesele țării tale, din păcate noi nu am văzut această abordare a președintelui României pentru că președintele ne reprezintă în Consiliul European.

Nu am văzut niciun Veto al domnului președinte, nu am văzut o negociere legată de aderarea Suediei la NATO. Am fost primii care am fost de accord cu aderarea Suediei la NATO.

Nu este un lucru rău, dar am condiționat și noi această aderare de susținerea noastră pentru Schengen. Uitați că dacă am fi făcut această negociere acum pe timpul președenției suedeze am fi putut să băgăm pe ordinea de zi.

Acum am văzut că președenția suedeză și-a prezentat programul și nu apare nicăieri acest punct pe ordinea de zi, eu cred că este o lecție pentru liderii noștrii și trebuie să înțeleagă că nu trebuie să accepte de fiecare dată ceea ce li se spune, nu trebuie să stea cu capul plecat”, a precizat fostul premier, la Antena 3 CNN.

Citește și Președintele Klaus Iohannis, considerat vinovat pentru eșecul aderării la Schengen. Ce rezolvare au găsit românii, potrivit sondajului CURS!

De ce a revenit Viorica Dancila pe scena politica, de fapt. Miza nu a fost de a distruge PSD
Viorica Dancila

„Decidenții noștri politici nu au avut o atitudine demnă atunci când ne-au reprezentat în instituțiile Europene”

Viorica Dăncilă a criticat dur politicienii români. Potrivit fostului premier, aceștia nu au avut o atitudine demnă atunci când au reprezentat țara atât în instituțiile Europene cât și în alte situații pe plan extern. În legătură cu boicotul anti-austriac, fostul premier al României a spus:

„Eu cred că oamenii astfel își arată nemulțumirea, dar eu cred că decizia principală trebuie să fie luată de decidenții politici de la București.

Cred că lucrurile sunt deja încheiate într-o primă fază, trebuie să ne gândim la ceea ce putem face în perioada următoare, să nu uităm că pe 15 decembrie are loc consiliul european unde ne reprezintă domnul președinte Iohannis”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit aceleiași surse.

Citește și Ce condiții pune Austria pentru ca România să intre în Schengen. „Trebuie să luăm măsuri coerente”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...