Viorica Dăncilă, declarații la final de mandat. Ce a spus premierul demis despre victoria liberalilor din Parlamentul României

Raluca Juncu 04.11.2019, 18:48
Viorica Dăncilă, declarații la final de mandat. Ce a spus premierul demis despre victoria liberalilor din Parlamentul României

Viorica Dăncilă a făcut primele declarații după ce Guvernul lui Ludovic Orban a primit oficial voturile necesare în ședinta comună a Camerei Deputaților și a Senatului pentru a fi învestit. Liderul PSD a spus că această zi este una neagră pentru România și că puterea executivă a fost preluată ilegitim.

Viorica Dăncilă, premierul demis anterior prin moțiune de cenzură, a susținut în această seară o conferință de presă, cu ocazia părăsirii funcției de premier al României.

Iată primele declarații:

“Am văzut încununarea tuturor manevrelor şi a jocurilor politice făcute de Iohannis pentru preluarea puterii. S-a desfăşurat acţiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive. E zi neagră pentru democraţie, în care preşedintele Iohannis a reuşit să îşi impună locotenenţii la Palatul Victoria”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, primele declarații după demiterea oficială

 

“Vorbim inclusiv de oameni care au fost respinşi în comisiile de specialitate. Este o situaţie fără precedent care scoate la lumină cinismul lui Klaus Iohannis şi bătaia de joc faţă de instituţiile statului. Avem un preşedinte care lucrează împotriva Constituţiei, dar şi împotriva românilor. Singurul lui discurs este să dispară PSD, acest discurs extremist şi periculos. Să dispară şi bolnavii şi agricultorii ca să nu mai aibă nevoie de subvenţii şi irigaţii. Dacă ne uităm în programul de guvernare vedem că asta vreţi, vreţi să creşteţi tariferele pentru populaţie la gaze naturale şi energie electrică, prin renunţarea la plafonarea preţului la gaze şi energie. Asta vreţi dvs şi dl Orban. Vă ascundeţi în spatele acestui program crezând că vă puteţi eschiva la nesfârşit şi că oamenii nu înţeleg. Oamenii cunosc foarte bine, ştiu ce înseamnă comasarea spitalelor. Şi acum veniţi cu tăieri. Oamenii vă văd şi vă vor face să plătiţi la vot”, a mai declarat în această seară premierul demis.

Viorica Dăncilă: „Eu nu plec capul în fața acestui președinte dictator”

Candidatul la Prezidențiale, Viorica Dăncilă a spus că în momentul de față, Șeful Statului, Klaus Iohannis fuge de o confruntare directă cu aceasta.

„Ce ați făcut până acum domnule Iohannis? Nu v-am văzut pană acum vizitând un azil sau orfelinat. De ce ar mai vrea românii să vă aleagă? Ori că sunteți, ori că nu, e același lucru pentru ei. Ce se vede e doar ambiția pentru putere și disprețul pentru români. Domnule Iohannis și tu și ceilalți dragi politicieni veți plăti la vot. Eu nu plec capul în fața acestui președinte dictator. Vedem astăzi candidați la președinția României care stau drepți în fața lui Iohannis. Eu însă voi continua să lupt cu acest Șef de stat care fuge acum de confruntarea cu mine. Aveți curaj domnule Iohannis, românii merită o explicație cu privire la ce ați făcut sau nu ați făcut în acest mandat ratat!”, mai spus Viorica Dăncilă.
Urmăriți Impact.ro și pe