Viorica Dăncilă, apel inedit către membrii PSD: “Dați partidul în judecată!”

Ciprian Ioana 02.10.2019, 10:45
Viorica Dăncilă, apel inedit către membrii PSD: “Dați partidul în judecată!”

Ședința CEx de marți a PSD a fost una tensionată. Pe lângă principalele subiecte de pe agendă – comisarul european și moțiunea de cenzură – șefa PSD a adus în discuție și o altă problemă a unor social-democrați. Și a avut un mesaj inedit pentru aceștia.

Președinta PSD, Viorica Dăncilă, a convocat, marți, o ședință de urgență a Comitetului Executiv pentru a stabili pașii de urmat după respingerea Rovanei Plumb în funcția de comisar european. După terminarea ședinței, șefa PSD a venit cu doi noi propuneri: Dan Nica și încă una de rezervă – Gabriela Ciot.

Dar de pe agenda zilei n-au lipsit și subiectele sensibile legate de contribuțiile plătite partidului de cei care au prins loc pe listele pentru europarlamentare. Printre care se numără și Rovana Plumb, care s-a împrumutat nu mai puțin de 800.000 de lei.

Acești bani ar fi trebuit decontați ulterior de Autoritatea Electorală Permanentă, adică din bugetul statului. Numai că AEP a descoperit unele nereguli și refuză să deconteze sumele din campanie.

Viorica Dăncilă a găsit soluția: “Dați partidul în judecată!”

Viorica Dăncilă, vizită oficială în SUA
Sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Social-democrații care au contribuit cu sute de mii de lei la campania pentru alegerile europarlamentare sunt nemulțumiți că nu și-au primit banii înapoi. Îi consideră responsabili de această situație chiar pe Viorica Dăncilă și pe Mihai Fifor.

Ei sunt cei care, în opinia nemulțumiților, ar fi trebuit să facă tot posibilul pentru ca acești bani să fie recuperați. Probleme au fost, după cum susține AEP, la depunerea actelor pentru decontare.

Iar decizia de a nu deconta sumele cheltuite de contributorii PSD la campania pentru europarlamentare este definitivă.

Printre cei care au rămas fără bani se numără Rovana Plumb, cea care a contribuit cu 800.000 de lei, împrumutul deja celebru la Bruxelles.

Claudiu Manda, la rându-i, a contribuit cu 400.000 de lei. De asemenea, și Dan Nica, propus acum pentru postul de comisar european, a făcut rost de 165.000 de lei pentru campania din mai a PSD.

Suma totală pe care social-democrații au cheltuit-o înainte de europarlamentare și pe care AEP refuză să o deconteze acum este de 3 milioane de lei.

Viorica Dăncilă ar fi găsit o soluție cel puțin inedită în această situație, potrivit unor surse citate de Digi24. Șefa PSD le-ar fi transmis celor care se consideră păgubiți să dea partidul în judecată. Nu e clar, însă, cum ar putea rezolva problema un astfel de demers juridic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI