Vinete cu dovlecei și usturoi la cuptor. Rețeta delicioasă pentru toamnă

Andreea Bisinicu 28.10.2020, 08:09
Vinete cu dovlecei și usturoi la cuptor. Rețeta delicioasă pentru toamnă

Vinete cu dovlecei și usturoi la cuptor. Rețeta delicioasă pentru toamnă. După ce vei încerca acest preparat, îți promitem că vei reveni la el, de mai multe ori.

Vinete cu dovlecei și usturoi la cuptor. Ingrediente

Rețeta asta este fix ceea ce îți trebuie ca inspirație, atunci când ai unul din momentele alea în care nu mai știi ce să gătești. Cum, de ce? Pentru că e ușor de preparat, e gata într-un timp relativ scurt și nu ai nevoie de prea multe ingrediente, pentru a o face.

Ca să nu mai spunem de cât de gustoasă este rețeta. Nici nu trebuie să mergi la supermarket sau piață, pentru că o poți pregăti cu ceea ce ai prin cămară. Vinete? Dovlecei? Usturoi? Toate acestea sunt vedetele toamnei și se găsesc în majoritatea preparatelor din sezonul ploios. Pentru a începe, ai nevoie de:

  • ulei masline
  • 2 vinete medii taiate bucati
  • 2 dovleci medii tocati grosier
  • sare neiodata dupa gust
  • 8 catei usturoi (sau dupa gust)
  • patrunjel tocat
  • sos soia pentru servit
Vinetele sunt un preparat preferat în sezonul tomnatic
Vinetele sunt un preparat preferat în sezonul tomnatic

Vinete cu dovlecei și usturoi la cuptor. Mod de preparare

Bun, acum că am făcut rost de toate ingredientele, tot ce îți rămâne de făcut este să te apuci de treabă.

Pentru început, trebuie să speli vinetele si dovleceii. Apoi, taie-le în bucăți de aproximativ 2,5 – 3 cm. Atenție, nu e nevoie să cureți coaja legumelor. De asemenea, ai grijă să nu le tai foarte mici.

După ce ai tocat, cu grijă, legumele le pui pe hârtie de copt, cu puțin ulei de măsline și sare, după gust. Mai departe, le acoperi cu o altă bucată de hârtie de copt și le introduci în cuptorul care a fost încălzit înainte.

Dacă vrei un truc util, atunci folosește tava aragazului. În felul ăsta legumele nu se suprapun și vor fi așezate într-un singur strat.

Pune compoziția în cuptor la 180 grade Celsius, pentru circa 25 – 30 minute.

După ce s-a scurs jumătatea de oră, scoate tava din cuptor. Mai departe, pune, deaspura legumelor, usturoiul trecut prin presa. Amestecă totul, încet, cu o spatulă pentru a nu le zdrobi. La final, mai lasă compoziția la cuptor pentru încă trei sau patru minute.

Ca să arate frumos, la final poți presăra pătrunjel sau mărar peste preparat.

Nu uita, când servești vinetele adaugă și sosul soia. De ce? Lângă o salată de roșii și castraveți cu sare, ulei și busuioc, aromele se vor combina fantastic și invitații tăi vor fi dați pe spate de savoarea preparatului.

Sursa foto – teoskitchen.ro

Urmăriți Impact.ro și pe