Vine dublarea alocațiilor? Dezvăluirea făcută de un important lider politic

Andrei Cezar 10.09.2020, 14:41
Vine dublarea alocațiilor? Dezvăluirea făcută de un important lider politic

În repetate rânduri, Guvernul condus de Ludovic Orban a declarat că nu există bani pentru dublarea alocațiilor. Astfel, în luna septembrie cei mici vor primi o mărire de 20%, după adoptarea de către executiv a unei Ordonanței de Urgență care prevede creșterea alocațiilor etapizat. Ulterior, PSD a depus un proiect de lege care respinge OUG emisă de Guvern, astfel încât copii să primească alocațiile dublate așa cum scrie în legea intrată în vigoare de la 1 august. Cu toate acestea, PNL a decis să conteste actul normativ la CCR.

Un important lider al politic critică dur deciziile luate de liberali, pe care îi acuză că ”se luptă pe toate căile să nu dubleze alocațiile”.

Vine dublarea alocațiilor? Dezvăluirea făcută de un important liderul PSD

PNL a sesizat Curtea Constituțională împotriva legii prin care a fost respinsă OUG privind mărirea alocațiilor etapizat. În trecut, liberalii au atacat la CCR și actul normativ care prevede dublarea alocațiilor de la 1 august, însă judecătorii au declarat legea constituțională, iar ulterior a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

În acest context, liderul PSD, Marcel Ciolacu a lansat ieri un atac virulent împotriva Guvernului pe care îl numește ”incompetent”, dar și împotriva lui Klaus Iohannis căruia i-a cerut să dea explicații cu privire la demersul guvernului.

„Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?! Același Guvern incompetent care a făcut din deschiderea școlilor o mare bătaie de joc, se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile copiilor! Azi, peneliștii au contestat din nou la Curtea Constituțională legea votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis. Asta deși CCR le-a mai spus o dată că bat câmpii și că legea votată de PSD este perfect constituțională”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Vine dublarea alocațiilor? Dezvăluirea făcută de un important lider politic
Vine dublarea alocațiilor? Dezvăluirea făcută de Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu: Iohannis trebuie să explice decizia

”Iohannis trebuie să iasă astăzi și să justifice această nouă decizie aberantă a Guvernului său! Până când mai tolerează acest guvern care fură până și drepturile copiilor?! Eu am un singur mesaj. Nu vă mai bateți joc de copii! DUBLAȚI ALOCAȚIILE! Respectați legea!”, a mai scris Ciolacu pe pagina sa de socializare.

La scurt timp, liderul PSD a mai lansat un atac la adesa liberalilor susținând că dublarea alocațiilor ar putea să-i ajute pe copii să-și achiziționeze tablete. Marcel Ciolacu susține că ”nici după luni de zile, Guvernul pe care îl apărați cu atâta ardoare nu a fost în stare să le asigure (tablete – n.r.) celor care vor începe luni școala on-line.”

Miercuri, Guvernul a sesizat CCR împotriva legii prin care a fost respinsă de Parlament, ordonanța de urgență privind majorarea etapizată a alocațiilor pentru copii. Potrivit Europa liberă, teremenul pentru dezbatere a fost stabilit pe 24 septembrie.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe