Vin vijeliile în România. Alerta meteo ANM anunță cod galben de furtuni în mai multe județe

Badea Violeta 01.10.2022, 12:27
Vin vijeliile în România. Alerta meteo ANM anunță cod galben de furtuni în mai multe județe

După o săptămână cu vreme frumoasă pentru anotimpul acesta, toamna începe să-și arate, din nou, colții. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, în urmă cu puțin timp, două coduri de vreme rea. Ambele sunt valabile până duminică, 2 octombrie. Iată fenomenele anunţate de meteorologi!

Coduri galbene de vijelii și ploi în România

Vremea se înrăutățește în țara noastră. Specialiștii de la ANM au emis două avertizeri de vreme rea. Mai exact, două coduri galbene de ploi. Primul va intra în vigoare sâmbătă, pe data de 1 octombrie, de la ora 17:00.

Acesta va fi valabil până duminică, pe data de 2 octombrie, la ora 6:00 dimineața. În acest interval de timp, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și la munte vor fi semnalate fenomene meteorologice extreme.

Mai exact, ne vom confrunta cu intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. De asemenea, experții de la ANM anunță și perioade cu ploi torențiale, dar și descărcări electrice. Pare să fi venit cu adevărat toamna în aceste zone ale României, unde cantităţile de apă vor depăşi 25… 30 l/mp și izolat 40… 50 l/mp.

Citește și Atenționare meteo pentru toată România. Ce se întâmplă cu vremea până pe 2 octombrie, trebuie să fim pregătiți!

Cod galben de vreme rea
Cod galben de vreme rea. Care sunt zonele vizate și ce fenomene extreme sunt anuntate

România, lovită de vânt puternic

Cel de-al doilea cod galben de vânt puternic intră în vigoare de sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 17:00 și se menține până duminică, 2 octombrie, ora 20:00.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei sunt semnalate intensificări ale vântului, ce va suflat cu o intensitate de 80… 100 km/h.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea rămâne destul de caldă pentru această dată din calendar. Totuși, meteorologii anunță că vor apărea înnorări, mai ales pe timpul nopții.

Astfel, cerul rămâne închis, iar aversele nu vor lipsi. De asemenea, vor fi prezente și descărcările electrice. În după amiaza zilei de duminică, 2 octombrie, vântul va crește treptat în intensitate, astfel că va sufla cu o viteză de 45…50 km/h. Temperatura maximă se va situa între 25 și 27 de grade Celsius, în timp ce cea minimă se va încadra între 15 și 16 grade Celsius.

Citește și Cea mai puternică „armă” a lui Vladimir Putin împotriva Europei depinde de prognoza meteo!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...