Vin ninsorile în toată România. Temperaturile scad până la -10 grade Celsius

Mihnea Tălău 24.01.2023, 10:32
Vin ninsorile în toată România. Temperaturile scad până la -10 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni şi anunţă că vremea se va schimba radical. După o săptămâna cu temperaturi peste normele climatologice ale perioadei, urmează alte trei de iarnă autentică. Frig, apar și ninsorile.

Răcirea vremii în cea mai mare parte a țării

În ceea ce privește prognoza pe termen scurt, meteorologii anunță că marţi şi miercuri va continua să se răcească, şi pe întinse suprafeţe din ţară se vor semnala fenomene de lapoviţă şi ninsoare. Răcirea se va resimți în cea mai mare parte a țării. Vorbim de temperaturi care să se apropie de normalul termic al perioadei din calendar.

Maximele nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce nopțile și ele vor fi caracterizate de minime preponderent negative, posibil cele mai coborâte sub -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult minus un grad în zona litoralului, inclusiv în Capitală, spre -2 grade.

Vremea o ia razna in 2023. Avertismentul e clar, fenomenul meteo va lovi in plin si tara noastra

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vremea în această săptămână. Până pe 30 ianuarie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în cele intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...