Vin furtunile în România. Care vor fi regiunile cele mai afectate

Madlen Moraru 04.06.2020, 13:39
Vin furtunile în România. Care vor fi regiunile cele mai afectate

Vremea se va menține capricioasă și în următoarea perioadă. Meteologii au anunțat că vin furtunile în România. Vor exista și câteva regiuni lovite de acest fenomen meteo drastic.

Vin furtunile în România, în următoarea perioadă

Vin furtunile în România, după cum au anunțat și specialiștii ANM. În cea mai nouă informare legată de vreme, în multe regiuni din țară vor exista fenomene severe. Cantitatea de precipitații va fi la fel însemnată. De asemenea, vor exista și fenomene precum descărcările electrice, dar și o accentuare a vântului.

Vin furtunile în România. Care vor fi regiunile cele mai afectate
Meteorologii anunță că urmează furtuni, în perioada imediat următoare, ce vor afecta majoritatea țării

Atenționarea celor de la Administrația Națională de Meteorologie a fost emisă în această joi, pe 4 iunie. Încă de dimineață a intrat în vigoare o atenționare de tip cod galben de furtună. Avertismentul meteo este valabil pentru multe județe ale țării, fiind semnalat că vor fi și precipitații mult mai crescute decât ar fi normalul perioadei.

Care vor fi regiunile cele mai afectate

Vremea pare să fie în plină schimbare și la începutul lunii iunie. Sunt anunțate furtuni puternice în nu mai puțin de 15 județe. Meteorologii anunță că va exista o avertizare de cod galben de furtună în Maramureş, Crişana, dar și local în Transilvania. Vremea severă se va resimți și în zona Carpaţilor Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali. Instabilitatea atmosferică ceva mai accentuată față de ultimele zile se va manifesta și prin ploi torențiale. Cantitatea de apă poate depăși chiar 25-35 l/mp. Alături de vijelii și descărcări electrice, izolat ar putea pica și grindină.

Tot sub cod galben de furtună sunt și județele Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Arad, Cluj, Alba,Hunedoara, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi parțial Timiş. Fenomene similare se vor semnala joi și în restul teritoriului. Alerta de vreme rea a intrat în vigoare la ora 12:00 și se va încheia pe 4 iunie, la ora 22:00.

Urmăriți Impact.ro și pe