Vin bani de la stat pentru cumpărăturile de sărbători. Se dau 400 de lei direct pe card pentru această categorie de români

Badea Violeta 24.11.2022, 11:05
Vin bani de la stat pentru cumpărăturile de sărbători. Se dau 400 de lei direct pe card pentru această categorie de români

Vești bune pentru românii cu venituri mici. Autoritățile au anunțat că sunt dispuse să îi ajute pe oameni, în aceste momente dificile în care toate alimentele s-au scumpit, iar facturile la gaz și electricitate au explodat pur și simplu. Banii vor putea fi folosiți înainte de sărbătorile de iarnă!

Se dau bani de sărbători pentru românii cu venituri mici

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, dar mulți români se tem că nu vor avea ce pune pe masă, din cauza prețurilor uriașe. În ideea de a veni în ajutor, autoritățile locale sunt dispuse să ofere bani pentru românii cu venituri mici.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat deja că va sprijini populația. Prin urmare, clujenii cu venituri reduse vor primi din partea municipalității tichete sociale în valoare de 400 de lei.

„Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Sprijin financiar de 400 lei/an pentru familiile și persoanele cu venituri mici în cadrul Programului „Alimente” 2022 Primăria Municipiului Cluj-Napoca a dublat cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic în cadrul Programului social Alimente  de la 200 lei/an/beneficiar la 400 lei/an/beneficiar, după intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu local a Municipiului Cluj-Napoca nr. 791/2022.

Astfel, pentru cele 7190 de cereri eligibile depuse din aprilie până în 11 octombrie se trimite diferența de 200 lei – pe aceleași carduri (tichete sociale pe suport electronic) eliberate de Primărie și utilizate și în restul anului, iar pentru cele 507 de cereri eligibile depuse din 12 octombrie până în 31 octombrie cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 lei.

Cererile în vederea eliberării de carduri tip tichete sociale pentru 2022 mai pot fi depuse până în ultima zi lucrătoare a lunii, 29 noiembrie”, a anunțat primarul Emil Boc.

Se dau bani de sarbatori
Se dau bani de sarbatori

Cine vor fi beneficiarii

Beneficiază de sprijin material sub formă de tichetele sociale, emise pe suport electronic, următoarele categorii de persoane:

  • persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
  • pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
  • șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie;
  • beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
  • victimele traficului de persoane;
  • victimele violenței domestice.

Cardurile vor putea fi ridicate din următoarele locații din Cluj-Napoca:

  • Clubul pensionarilor Mănăștur, str. Arinilor, nr. 11;
  • Clubul pensionarilor Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A;
  • Clubul pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108;
  • Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus FN (intrarea dintre nr. 20-22 – ghișeul nr. 5).

Citește și Orașul din România care este peste București, Timișoara sau Cluj: cum a devenit polul investitorilor străini!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...