Vijeliile puternice de aseară au lăsat prăpăd în urmă. Pabuge mari înregistrate în Bihor, Iași sau Neamț

Elena Avramescu 01.07.2021, 11:07
Vijeliile puternice de aseară au lăsat prăpăd în urmă. Pabuge mari înregistrate în Bihor, Iași sau Neamț

Vijeliile puternice de aseară au lăsat prăpăd în urmă. Din nefericire, furtuna din noaptea şi dimineaţa zilei de joi a dus la intervenţia pompierilor militari pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Vijeliile puternice de aseară au lăsat prăpăd în urmă

În Bihor, primul apel care sesiza producerea unui eveniment generat de fenomenele meteo extreme a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” la ora 03.25, precizându-se faptul că acoperişul unei pensiuni din localitatea Şişterea, comuna Cetariu, ardea puternic, după ce fusese lovit de trăsnet.

Astfel că au fost mobilizate echipajele de pompieri militari din cadrul Gărzii Sălard cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu ambulanţa de tip B2 a subunităţii, precum și două echipaje din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, din care unul de stingere şi unul de prim ajutor calificat. Acestea au constatat că incendiul se manifesta violent la nivelul întregului acoperiş al unei clădiri cu etaj.

Vijeliile puternice de aseara au lasat prapad in urma
Vijelii puternice

Persoane evacuate din locuințe la Iași

Scene de groază în Iași, după ce mai multe persoane au fost evacuate, în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce locuinţele acestora au fost inundate din cauza ploilor abundente. Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţe, a informat că zece subofiţeri au mers cu două autospeciale de intervenţie în satul Jigoreni, comuna Ţibăneşti, pentru a evacua două persoane după ce patru locuinţe au fost inundate.

În plus, alţi zece subofiţeri şi pompieri voluntari din Dagâţa au reușit să acționeze cu două autospeciale în satul Zece Prăjini, pentru a evacua 15 adulţi şi copii dintr-o locuinţă inundată, unde apa era de aproximativ 50 cm. Tot noaptea, pompierii voluntari din Ţibana au fost solicitaţi să intervină în satul Gârbeşti, unde apa din rigola drumului public a ajuns în curtea unei gospodării.

Trafic restricționat în Neamț din cauza viiturilor

Traficul rutier este restricţionat în această dimineață pe drumul naţional DN 15, în localitatea Bistricioara, şi drumul judeţean DJ 156A, în localitatea Boţeşti – comuna Girov, conform informaţiilor furnizate de IPJ Neamţ. Astfel că restricţiile sunt impuse din cauza viiturilor şi aluviunilor care au ajuns pe carosabil.

În acest sens, poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să adapteze condiţiile de mers pe toate drumurile publice din judeţ, aținând cont că sunt condiţiile meteorologice nefavorabile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...