Viitor sumbru pentru Dinamo, anunțat de Nicolae Dică. „Chiar nu îmi vine să cred ce se întâmplă”

Andrei Cezar 31.01.2022, 13:45
Viitor sumbru pentru Dinamo, anunțat de Nicolae Dică. „Chiar nu îmi vine să cred ce se întâmplă”

Dinamo se află într-o situație extrem de delicată. Învinsă duminică seara de marea rivală FCSB pe teren propriu, scor de 0-3, gruparea din Ștefan cel Mare se află tot mai aproape de retrogradare. Dinamo este pe locul 15, cu 12 puncte acumulate în 23 de etape, iar distanța față de echipele din față s-a mărit.

Nicolae Dică prevestește dezastrul pentru Dinamo

Rivalii roș-albilor sunt și ei uimiți de ceea ce se petrece la Dinamo. Nicolae Dică și-a exprimat regretul față de situația în care a ajuns a doua cea mai titrată echipă din România.

Chiar nu îmi vine să cred ce se întâmplă la Dinamo, chiar îmi pare rău. Un asemenea club să ajungă la acest nivel. Au tot avut ani dificili, dar acum este mai greu. Sunt deja 10 puncte în urma Craioveni și nu văd ca situația să devină mai bună. Din contră, mă tem că în etapele viitoare această diferență se va mări. Au arătat mai multă atitudine, agresivitate, dar jocul lasă de dorit.

Nimeni nu așteaptă spectacol, dar totuși perspectivele nu sunt încurajatoare. Este greu să revină”, a declarat Nicolae Dică, potrivit Telekom Sport.

Mai sunt 7 etape din sezonul regulat, iar Dinamo se află pe locul 15 în clasamentul Ligii 1, cu 12 puncte, la 10 lungimi față de următoare clasată FC U Craiova 1948. Lanterna Roșie Academica Clinceni are 11 puncte, dar un meci mai puțin jucat. Partida contra echipei Farul Constanța a fost reprogramată pentru data de 17 februarie la solicitarea ilfovenilor care nu au putut aduna 13 jucători valizi din cauza infetărilor cu Covid-19.

Torje: „Sunt convins că nu vorm retrograda”

Deși Dinamo se află într-o situație fără precedent, jucătorii roș-albi nu încetează să spere că se vor salva de la retrogradare. Gabi Torje a declarat, după înfrângerea cu FCSB, că formația din Ștefan cel Mare va rămâne în Liga 1 la finalul play-out-ului.

Din 2008 până în 2011, prima mea perioadă la Dinamo, nu am pierdut niciun derby și niciodată nu m-ați întrebat cât de dureros e pentru FCSB și când ne mai oprim din câștigat. Sunt întrebări puțin răutăcioase.

Clar că e dureros. Dar le ducem pe toate, ni le asumăm. Și sunt convins că nu vom retrograda. Am intrat în istorie cu un lucru negativ, asta e. Dinamo a întors la Liberec după 0-3 acasă, am intrat în istorie și atunci, iar acum intrăm în istorie cu 0-9 la general în două meciuri cu FCSB. Eu sunt convins că în play-out vom fi o echipă mult mai bună și ne vom salva.”, a spus Torje.

Urmăriți Impact.ro și pe