Videoclipul de promovare a vaccinării anti-covid-19 a copiilor a fost lansat. Ce mesaj are Guvernul pentru părinţi

Iancu Andreea, Ana Ionescu 27.08.2021, 12:56
Videoclipul de promovare a vaccinării anti-covid-19 a copiilor a fost lansat. Ce mesaj are Guvernul pentru părinţi

Cu noul an școlar bătând la ușă, videoclipul de promovare a vaccinării anti-covid-19 a copiilor, care a fost lansat în această dimineață, vine să încurajeze părinții să îi imunizeze pe cei mici. Mesajul Guvernului pentru familiile cu copii este unul clar și completează raportările recente ale autorităților, care au remarcat o creștere semnificativă a numărului de infectări în rândul copiilor și tinerilor. Astfel, cei încă indeciși în privința vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 ar putea să empatizeze cu ideea clipului.

Cum arată videoclipul de promovare a vaccinării anti-covid-19 a copiilor

Guvernul României a lansat videoclipul de promovare a vaccinării anti-covid-19, în rândul copiilor. Acesta își dorește să emoționeze și să tragă în același timp un semnal de alarmă cu privire la situația celor mici în fața valului patru al pandemiei, considerat a fi mai periculos pentru copii din pricina contagiozității crescute a variantei Delta. Mesajul Guvernului pentru părinții care încă nu au luat o hotărâre în privința este acela de a oferi siguranță micuților lor prin vaccinare, având astfel ocazia să se bucure de copilărie.

Copiii sunt și ei expuși la infectare și pot transmite COVID-19. Alege să îi vaccinezi pe ai tăi pentru a se bucura în siguranță de copilărie!, este mesajul transmis de Guvernul României alături de clipul de promovare a vaccinării în rândul copiilor.

Cum și unde se pot vaccina copiii. Ministrul Educației face precizări importante pentru debutul anului școlar 2021-2022

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că la începutul anului școlar, părinții vor primi un formular prin care vor trebui să anunțe dacă sunt de acord cu vaccinarea copiilor. În fiecare unitate școlară va fi desemnată o persoană care să îi ajute pe părinți la completarea documentelor precum și cu răspunsul la întrebări. După ce vor primi o serie de informații, adulții vor primi un formular în care vor fi întrebați dacă sunt de acord cu imunizarea celor mici, dacă au încredere în medici și dacă își doresc să fie prezenți la vaccinare.

La început de an școlar vom distribui o serie de formulare prin care părinții își vor da acordul pentru vaccinare. Aceste formulare se dau pentru a elimina confuzia din societate conform căreia părinții nu sunt de acord cu vaccinarea. părinții au dreptul să spună da sau nu, va exista cineva care le va răspunde la toate întrebările. acest acord trebuie să fie unul informat, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, la România TV.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Oficialul român a explicat și locul unde va fi posibilă vaccinarea copiilor, care se va realiza odată cu cea a părinților și bunicilor lor.

Avem 650 de centre disponibile. există posibilitatea de vaccinare a copiilor, dar și a părinților și bunicilor lor. Dacă ajungem în 13 septembrie, vom lua în considerare vaccinarea în cabinetele școlare, a menționat ministrul Educației.

Sfatul unui medic specialist în Pediatrie pentru părinți. Ce spune Mihai Craiu despre simptomele Covid-19 la cei mici

Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți medici specializați în domeniul Pediatriei, a oferit mai multe explicații pentru părinții îngrijorați de infectarea cu Covid-19. Având în vedere că mulți se sperie de începerea școlii și creșterea numărului de cazuri de coronavirus, medicul a dezvoltat care sunt simptomele Covid-19 la copii, ce factori de risc au unii micuți pentru o formă severă de boală și când ar trebui să ajungem cu cei mici de urgență la medic.

Videoclipul de promovare a vaccinării anti-covid-19 a copiilor a fost lansat de Guvern
Medicul Mihai Craiu, specialist în Pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”

În ultimele zile sunt mai multe știri despre maladia COVID-19 și efectele acesteia asupra copiilor. Știri ce vorbesc despre creșterea numărului de spitalizări, unele dintre ele chiar la ATI. Cum percepe părintele român o astfel de informație? Fie nu îl interesează sau o neagă total (în această grupă sunt cei peste 300.000 care s-au îmbulzit în weekend la mare), fie se simt neputincioși și panicați. În mod obiectiv lucrurile stau așa – în SUA copiii reprezintă 22% din totalul populației și doar 13% din cel al internărilor prin infecție cu noul coronavirus. Da, există o creștere, care este explicabilă prin contagiozitatea extrem de ridicată a Delta și prin comportamentul nostru al adulților.

Dar nu trebuie să facem acum un atac de panică! Nu e cazul, nu ajută la nimic și nu vom scădea numărul de spitalizări. Trebuie doar să cunoaștem care sunt factorii de risc ai copiilor pentru a dezvolta maladie COVID19 gravă: malformații cardiace, boli neurologice sau pulmonare cronice, sindrom Down, deficite imunologice, insuficiență renală cu dializă, diabet, anemie severă, malnutriție severă. Copiii fără comorbidități grave ar putea face forme severe dacă sunt obezi, dacă au vârstă sub 3 luni sau sunt de altă rasă decât cea caucaziană. Care sunt copiii care trebuiesc imediat văzuți de medic și spitalizați? Cei cu respirație rapidă (peste 50/min sugarii, peste 40/min cei de 1-5 ani) sau dificilă, cu desaturare (sub 95% la pulsoximetru), cei cu deshidratare, cei cu semne neurologice nou apărute. Pentru moment este suficient să nu se infecteze adulții familiei!”, scrie medicul Mihai Craiu pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...