VIDEO Scurtmetrajul care îți taie respirația: cuplul de înotători care explorează marea fără tuburi de oxigen

Alexandru Ioanid 16.07.2019, 11:09
VIDEO Scurtmetrajul care îți taie respirația: cuplul de înotători care explorează marea fără tuburi de oxigen

Sunt multe persoane în lume pasionate de mări și oceane. Unii sunt înotători profesioniști, alții se scufundă în adâncuri printre vietăți marine sau pentru a simți lumea subacvatică. Dar printre aceștia și-au făcut loc și așa-numiții freedivers, persoane care explorează adâncurile mării fără tuburi de oxigen. Cum reușesc să supraviețuiască? Secretul poate fi deslușit cu ajutorul unui scurtmetraj care îți taie, la propriu, respirația.

Sunt persoane care reușesc să-și țină respirația 30 de secunde, poate un minut, poate două. Ajung la câteva minute doar cei antrenați să facă acest lucru ani de-a rândul.

One Breathe Around The World, scurtmetrajul care îți taie respirația

Pentru freedivers, e o chestiune de viață și de moarte. Sunt acele persoane care explorează adâncurile mării fără tuburi de oxigen și fără alte echipamente profesioniste pentru scufundări.

Guillaume Néry and Julie Gautier sunt un cuplu de profesioniști, campioni la freediving. Îmbracă doar un costum și apoi se aruncă în mare.

Reușesc să-și țină respirația chiar și șapte minute și, deși admit că au cunoscut persoane care au murit pentru că nu au ieșit la timp din apă sau pentru că s-au blocat în adâncuri, continuă să practice acest sport. Au filmat și un scurtmetraj premiat la festivalurile internaționale.

Scurtmetrajul, care are în jur de 12 minute, a fost filmat în mai multe locații din Mauritius până în Mexic și Japonia. Cuplul de freedivers explorează adâncurile mării, descoperă diverse construcții îngropate de apă sau înoată alături de vietăți marine.

Sunt locuri care, probabil, nu au fost niciodată explorate de oameni.  Imaginile îți vor tăia, cu siguranță, respirația. Unul dintre protragoniști, Guillaume, susține că a crescut în Nisa, la Marea Mediterană și și-a petrecut copilăria pe plajă și în valurile mării. E de înțeles, așadar, de unde pasiunea pentru mări și oceane.

One Breathe Around The World:

Urmăriți Impact.ro și pe