Mai mulţi tineri au organizat,vineri, la fântâna de la Universitate, flashmob-ul „Parlamentul în tenişi”. Acțiunea a avut ca scop încurajarea tinerilor de a se prezenta la alegerile europarlamentare din 26 mai.
„Ne-am adunat la kilometrul zero al democraţiei din Bucureşti. Scopul e încurajarea prezenţei tinerilor la vot la alegerile europarlamentare de pe data de 26 mai, mai ales în contextul în care anul acesta România trimite un număr record de candidaţi tineri la alegerile europarlamentare. Sunt 68, care au o vârstă sub 35 de ani. (…) Noi ne dorim ca aceştia să ne înţeleagă problemele, nevoile, să avem o bună reprezentare în Parlamentul European, să putem purta un dialog cu ei şi să transformăm instituţia într-un legislativ pentru oameni tineri.” Alexandru Stanciu, student, facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti
Mai multe perechi de adidași și teniși au fost așezate la celebra fântână din centrul capitalei. Ideea a apărut în cadrul unei competiții de PR organizate de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.
„Tenişii sunt un simbol al oamenilor tineri, iar campania pe care o derulăm este sub sloganul ‘Parlamentul în tenişi’. Ne dorim o bună reprezentativitate în Parlamentul European şi fiecare tânăr care vine şi îşi lasă o pereche de tenişi va primi în schimb nişte şireturi în culoarea UE pentru a-i stimula să meargă la vot, într-un gest simbolic.” Alexandru Stanciu, student, facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti
Tinerii care au organizat flashmob-ul de la Universitatea București au prezentat și un sondaj privind alegerile europarlamentare. 9 din 10 respondenţi au spus că vor merge la vot pe 26 mai. 20% vor merge la urne pentru prima dată. 71% dintre participanții la sondaj apreciază că România trebuie să fie reprezentată în Parlamentul European de candidaţi tineri. Între problemele pe care le invocă tinerii: sistemul educațional ne-adaptat la oferta de pe piața muncii (peste 70%) și interesul scăzut al tinerilor pentru implicare în procesul decizional (peste 42%). Sondajul a fost realizat pe internet în rândul persoanelor cu vârste între 18 şi 35 de ani. Au răspuns întrebărilor 891 de persoane în perioada 2-7 mai. Sondajul a fost realizat de iVox, la comanda Good Affairs, compania care a sprijinit demersul studenților de la Facultatea de Jurnalism.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]