Video. Cum înoată un bucureştean pe Calea Văcăreşti din Capitală după o rupere de nori. Imagini incredibile cu oraşul inundat

Ana Anitoiu 18.06.2021, 22:37
Video. Cum înoată un bucureştean pe Calea Văcăreşti din Capitală după o rupere de nori. Imagini incredibile cu oraşul inundat

Un bucureștean surprins vineri de ruperea de nori din Capitală a fost filmat în timp ce înota pe Calea Văcărești, după ce drumul a fost inundat. Ploile puternice au făcut prăpăd în mai multe zone ale țării, iar o persoană și-a pierdut viața.

Un bucureștean a înotat pe Calea Văcăreşti din Capitală

Ploile au provocat inundații, vineri, în Capitală. Bucureștenii au primit un mesaj RO-Alert prin care au fost avertizați să evite deplasările și să se adăpostească, în intervalul orar 19:10 – 20:30, în contextul în care meteorologii au emis un Cod portocaliu de averse.

Totuși, un bucureștean a fost filmat în timp ce înota pe Calea Văcărești din Capitală. Bărbatul a intrat cu totul în apa murdară acumulată pe drum. La un moment dat, însă, s-a ridicat în picioare.

O persoană a murit în urma inundațiilor din țară

Inundațiile din țară au făcut și o victimă. Un bărbat în vârstă de 78 de ani din localitatea Almaș din comuna Gârcina, județul Neamț, și-a pierdut viața după ce a fost luat de viitură puternică. Echipajele de salvare l-au găsit în stop cardio-respirator și au încercat să îl resusciteze, dar fără succes.

Autoritățile au anunțat că ploile abundente au afectat 34 localități din 15 județe (Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Hunedoara, Neamț, Sibiu, Teleorman și Vrancea). S-a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe case, curți, subsoluri și străzi, precum și pentru îndepărtarea unor copaci ce au căzut pe șosele sau mașini. Circulația rutieră a fost afectată temporar pe două drumuri naționale, DN 11/BC și DN7 – DB, și pe un drum județean, DJ 105 G – SB, au transmis autoritățile.

Cod portocaliu și Cod galben de ploi în România

Până sâmbătă, ora 23:00, este în vigoare o avertizare de Cod portocaliu emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Sunt vizate județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna. Vor continua ploile puternice și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat  60…80 l/mp. Meteorologii au precizat că averse abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

De asemenea, tot până sâmbătă, ora 23:00, este Cod galben de ploi în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei. Totuși, conform meteorologilor, se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice și în celelalte regiuni, pe alocuri, iar vremea va rămâne în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare. Vezi AICI cum se va modifica vremea în România în următoarele decenii!

”În intervalul menționat în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, a transmis ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI