VIDEO Contra-manifestație la Iași. Mitingul PSD pentru preamărirea lui Dragnea, bruiat: „Slugilor! Afară din Iași!”

Iorgu Ianusi 09.05.2019, 17:05
VIDEO Contra-manifestație la Iași. Mitingul PSD pentru preamărirea lui Dragnea, bruiat: „Slugilor! Afară din Iași!”

Contramanifestațiile de la Iași bruiază mitingul lui Liviu Dragnea din oraș. „Slugilor! Afară din Iași!” sunt doar două dintre scandările auzite în oraș în zonele în care protestează mai multe organizații civice.

Liviu Dragnea este așteptat să-și susțină discursul în fața a mii de persoane. Numărul exact nu poate fi estimat deocamdată, deși organizatorii au spus că vor aduse la Iași între 25.000 și 40.000 de oameni din județele din Moldova. Mitingul este unul electoral, în plină campanie pentru alegerile europarlamentare.

Potrivit Mediafax, până la 10.000 de persoane așteaptă în Piața Unirii din Iași ca Liviu Dragnea să susțină un discurs. În schimb, alte peste 1000 de persoane, aflate în mai multe zone din oraș, îi huiduie pe susținătorii PSD.

La Iași, Dragnea este păzit cu garduri de contra-manifestanți

Manifestanții care contestă prezența social-democraților poartă pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roșie”, „Slugilor” sau „Afară din Iași”.

Potestatarii ironizează faptul că PSD a obligat „mii de oameni din alte județe” să participe la acest miting. Pentru transportul acestora au fost folosite 500 de autocare și o garnitură de tren.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu este deranjat de faptul că e contestat în plină stradă la Iași.

„Înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestații și sâmbătă. Dacă așa vor să se joace în campanie, atunci așa o să jucăm în această campanie. Adică să nu creadă Iohannis și slugile lui că doar ei au dreptul să urle sau să țipe. Putem să lăsăm și noi oamenii noștri nervoși să facă o contramanifestație. Nu mă aștept să înțeleagă mesajul acesta nici el, nici măscăricii pe care îi are.” Liviu Dragnea

În Piața Unirii din Iași este montată scena pe care vor susține discursuri mai-marii PSD. Perimetrul este delimitat cu garduri metalice.

Urmăriți Impact.ro și pe