Victorie pentru un ieșean. Cum a obținut daune morale de 10.000 de euro, după ce un restaurant nu l-a servit din cauza orientării sale sexuale

Elena Avramescu, Ioana Constantin 20.04.2021, 10:27
Victorie pentru un ieșean. Cum a obținut daune morale de 10.000 de euro, după ce un restaurant nu l-a servit din cauza orientării sale sexuale

Cum a obținut un ieșean daune morale de 10.000 de euro. S-a întâmplat atunci când Tribunalul Iași a obligat firma care administrează restaurantul „Moara de Foc”, din municipiul Iași, să îi achite unui profesor universitar despăgubiri de 10.000 de euro, asta deoarece în 2016 acesta a fost dat afară din local din cauza orientării sale sexuale, potrivit portalul Clujust.ro.

Cum a obținut un ieșean daune morale de 10.000 de euro

Reclamantul arată că fapta a fost săvârșită la data de 5.09.2016 și a constat în refuzul reprezentanților pârâților de a-i acorda acces la serviciile de restaurant din restaurantul «Moara de Foc» Iași. Reclamantul arată că a mers în restaurant la orele 19 unde avea întâlnire cu o cunoștință, dar șeful de sală i-a sugerat să părăsească locația, iar când a cerut explicații i s-a spus că «șefii au decis» și nu mai vrea să audă «discuții despre homosexuali».

Reclamantul a precizat că mergea de mulți ani în restaurant și nu a mai avut astfel de probleme. Profesorul a mai arătat că în luna iunie 2016 o altă cunoștință a sa a auzit discuții între angajați din care rezulta că patronul i-a sfătuit să îl provoace pentru a avea motiv să îl dea afară din restaurant, găsim notat în hotărârea magistraților.

Cum a obtinut un iesean daune morale de 10.000 de euro
Daune morale de 10.000 de euro

Nu este de mirare că Daniel Tudora a fost pus într-o postură extrem dificilă față de persoanele care l-au însoțit la restaurant, iar asta pentru că orientarea sa sexuală nu a fost un subiect de discuții cu acestea, prin urmare s-a simțit extrem de stânjenit.

S-a simțit umilit, a avut sentimentul că toate realizările sale profesionale au fost anulate și reduse la un singur criteriu, al orientării sale sexuale, a spus reclamantul.

La scurt timp după, acesta a consultat un medic psihiatru care i-a prescris un tratament medicamentos (antidepresive și somnifere), deoarece, spune Daniel Tudora, a fost grav afectat de atitudinea pârâților.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI